Lite prylar, lite text och alltid bilder

Socialstyrelsen rekommenderar: 6-8 bloggar om dagen

Här har skrivits och tyckts en del om huruvida bloggarna här på FS har tagit över från bildpoolerna, och det har föreslagits att antalet blogginlägg per dag skulle begränsas.

Jag bloggar själv ganska sporadiskt (men ibland händer det att det blir två inlägg samma dag), men jag kan hålla med om att det inte är såå spännande när det kommer ett gäng inlägg från samma användare med en bild i varje och någon minuts mellanrum - i de fallen är det nog bättre för alla parter om bloggaren väljer att samla ihop sina inlägg till ett.

Det har också diskuterats om "topplistorna" över mest lästa bloggar och sånt gör att folk skriver mer än de borde, och så kanske det är ibland, men gör det nåt? Blir era egna bloggar sämre för att någon annan får fler inklick?

Mån åsikt om vad bloggar på FS "bör" innehålla är åtminstone en bild, och gärna vara fotorelaterat på nåt sätt - mer än så behövs inte (bloggar utan bild på en fotosida känns konstigt). Jag kan också tycka att det är trevligt om bloggarna inte använder SMS- eller chatspråk, utan använder sig av något så när läsbar svenska (stavfel, dyslexi och liknande är förstås inget konstigt, men ibland är det uppenbart att skribenten inte ens försöker ...)

Hur som helst - för mig känns det fel att begränsa bloggandet här så länge det inte blir totalt kaos :)

Bilden har inget med texten att göra, men en fotoblogg måste ju innehålla en bild - eller hur? :D

Om ni har synpunkter på Fotosidans regler för bloggar är det bäst att posta dem i forumet fotosidan.se - de som bestämmer har inte tid att följa alla bloggar och dess kommentarer (och jag är inte en av dem som bestämmer även om en del tror det ibland) :)

Ha det gött!

P.S. Undrar om näringslivets brödreklam skulle funkat så bra nu i dessa LCHF-tider ...

Inlagt 2013-10-22 22:31 | Läst 7017 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Visst är det fler katter och hundar är vanligt eller? Jag tycker absolut att ett blogginlägg på denna site ska innehålla en bild. Det är trist när man öppnar bloggar med en intressant titel och bara möts av en länk till bilder någon annan stans. Man kan väl ta sej tid att lägga upp en spännande bild i alla fall.
Hälsningar Lena
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-22 23:10
Bara en extra hund och katt i den här bilden, till skillnad från den förra med massor av extrahundar :)

Ja, visst är det så (tycker jag alltså också) att en blogg som ligger på någotsom heter "fotosidan.se" borde innehålla åtminstone någon bild - man kan ju göra som jag och ta en bild som inte har ett skvatt med texten att göra.
Ingen bild = ingen fotoblogg.

Enkelt!


PS: fy fasiken vad många katter o hundar du har!
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-22 23:21
Många djur blir det!

Jag tycker personligen bloggarna här borde ha krav på åtminstone en bild - vill man blogga om annat och inte kan komma på någon bild att lägga till finns det massor av ställen att blogga på. Bilden behöver ju inte ens vara bra eller ha med texten att göra (som sagt).
Det som ju är lite speciellt på fs är att reklamen för bloggen på startsidan försvinner snabbare om flödet av bloggar ökar. Och den enkla sanningen är också att ganska få hittar ett äldre inlägg som inte flaggas på något sätt. Men att införa begränsningar tror jag inte på, man får jobba på i sin egen takt och hoppas att man når ut efter bästa förmåga.
Men som du skriver, om man bara lägger upp en massa nya bloggar med en bild efter varandra borde det vara just mot andra att samla dessa bilder till ett inlägg. Men kvantiteten premieras ju när det gäller blogglistor och dylikt, vika i sin tur ökar belysningen av dessa bloggar, inget annat än smart marknadsföring kanske. ;)
-affe
Svar från Anders F. Eriksson 2013-10-25 13:49
Ja, det är ju så tyvärr. En begränsning som kanske skulle kunna fungera är att göra som på förstasidan och bara visa ett inlägg per medlem och dag - de som följer medlemmens blogg ser ju ändå hela flödet.