En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Alla känner apan men apan känner ingen (och idag har jag inte fotograferat kattjäveln)!

Det här med att blogga på fotosidan är roligt, liksom att läsa bloggar andra skrivit. När man följt en del bloggare några år kan man nästan få för sig att man känner skribenten, fast det enda man egentligen vet är det skribenten i fråga bloggat om. Det gäller också i fotosidans forum i viss mån, men där blir det i allmänhet mer diskussion och i och med det förmodligen också svårare att få en rättvisande bild av apan.

Jag själv bloggar ganska sporadiskt, och nästan alltid med något så när nya bilder av varierande kvalitet. Jag följer många av fotosidans bloggare som varit med i många år, och som skriver mycket mer genomtänkta inlägg än jag gör. En del skriver om Leica, en del om nattfotografering, en del om ren kameraporr och andra om allt från hundvalpar till EU-migranter från Rumänien. Jag tycker det mesta är intressant och det ger mig något slags bild av skribenten i fråga (som inte alltid stämmer överens med verkligheten).

En del bloggare är väldigt försiktiga med att uttrycka åsikter som kan vara känsliga, medans andra skriver precis vad de tycker. En del bloggare har tusentals följare och får massor av kommentarer, medans andra konstant lyckas ligga på listan över mest lästa bloggar nästan helt utan kommentarer. Själv får jag ibland massor av kommentarer och tittar, och ibland väldigt få - det handlar mycket om rubrik och ämne (nya prylar fungerar alltid).

Jag läste nyss en blogg (inte på fotosidan) av en fotograf som inspirerats mycket av Affe Johansson - en man jag bara träffat en gång, men tycker mig fått en tämligen bra bild av genom hans välskrivna och ibland utlämnande inlägg. Jag har också inspirerats av Affe, trots att jag inte alls egentligen gör bilder som liknar hans på något sätt. När jag träffade Affe fick jag veta att han ändå sett och läst mina bloggar, eftersom han konstaterat att jag mest ägnar mig åt att fotografera kattjävlar :)

Samma sak var det när vi hade vårt månatliga Dagnyfika i Uppsala i Lördags - folk vet att jag fotograferar kattjävel (och också att jag fotograferat Lidingöloppet och tog 20 000 bilder på en helg eftersom jag skröt om det i bloggen). De känner mig inte egentligen, och jag känner inte dem, men vårt bloggande på FS har ändå fört oss samman. Jag känner (lite) en herrans massa andra FS-medlemmar tack vare forumen på FS, den numera hädangångna chatten och Fotosidans monter på Fotomässan, men vi som fikar på Dagnys är nog nästan alla bloggare och har kommit i kontakt med varandra den vägen.

Vad vill jag då ha sagt med detta? Jo, att Fotosidans bloggar är viktiga - de är ett sätt för oss att lära känna människor vi aldrig skulle kommit i kontakt med annars. De är ett sätt för oss att se bilder vi kanske aldrig annars skulle ägnat en tanke (mina kattjävlar har trots allt etsat sig fast på näthinnorna för en del). De är ett sätt för oss att diskutera fotografi på ett sätt som inte gör sig i forumen eller på Facebook.

Tack Fotosidan, och tack till alla som bloggar här som får mig att vilja fortsätta blogga här i stället för att ha en anonym blogg på Wordpress eller dylikt!

Åsså var det ju det där med bilder - en blogg på Fotosidan måste innehålla dylika. Idag fotograferade jag som vanligt hemma i trädgården men kattjäveln tyckte det var för blött ute, så jag fick hitta nya kompisar ...

De här kompisarna är mycket större än kattjäveln, och inte alls lika medgörliga eller lättflyttade. För att över huvud taget få dem att komma så pass nära att de fyllde sökaren var jag tvungen att muta dem med äpplen (som jag har gott om som tur är).

Några särskilt bra bilder blev det väl inte, men det är ändå bilder och jag vägrar blogga utan såna :)

Jag tror till exempel inte att hästägare generellt är så intresserade av bilder av hästen utan ben, men jag tyckte hästen var rätt söt också i det tillståndet :)

Avslutningsvis testade jag det nya flamfiltret som kom i dagens uppdatering av Photoshop CC på en gammal bild av Lilla Bilen - jag är hyfsat skeptisk till nyttan med det filtret ...

Ha det gott, allesammans, och fortsätt blogga!

http://www.fotosidan.se/blogs/affe/index.htm

Postat 2014-10-07 17:38 | Läst 15562 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Före, under och efter dagens DAGNY-fika i Uppsala

Idag var vi inte fullt så många som vi varit ibland när vid fikar på Fågelsången i Uppsala, och jag tror vi urinvånare var i minoritet den här gången. I gengäld hade vi sällskap av stockholmare, en dalmas och en östgöte, och det är ju inte att förakta.

Eftersom det här är en fotoblogg tycker jag gott det kan få vara många bilder, så här kommer många bilder från min dag (före, under och efter kaffedrickandet). Kanelbulle blev det så klart också!

Jag började fotografera innan jag ens gått utanför dörren eftersom Smulan såg så söt ut.

På väg till Fågelsången över den halvnya gång-/cykelbron över Fyrisån

Från samma bro, fast efter helt om

Tug och lille Tut

En lokattjävel - mitt i stadsparken!

Tommy och Annelie

Bengt och Lena

Peter och Staffan

Beslutsångest?

Sömniga typer (Bengt, Peter och Ewa)

Peter, Ewa och J-O

Bengt, Kurre och Peter

Koreansk prickig korv på Vaksala Torg

Folkvagn på Vaksala Torg

Rally på Vaksala Torg

Kattjävel i grönska

Kattjävel och mycket liten tegelvägg (duger inte för att testa skärpan)

Trädkattjävel

Det var allt jag hade att bjuda på från idag. Ha en fortsatt trevlig helg :)

Postat 2014-10-04 17:50 | Läst 17001 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Oktoberkattjävel (och glöm inte DAGNY-fika på lördag)

Efter helgens mödor med tusentals bilder av svettiga löpare är jag tillbaks i det vanliga lunket och har bara fotograferat kattjäveln. Här är dagens skörd :)

På lördag är det förstås DAGNYS på konditori Fågelsången med start 10:30. Alla är fotografer och alla är välkomna!

Postat 2014-10-01 18:28 | Läst 9944 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera