En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Cykelhjälmar, fotofika och chokladöl!

Idag var det som sig bör fotofika på Konditori Fågelsången i Uppsala. Vi var inte lika många som ibland, men fler än andra gånger och som vanligt var det förstås trevligt.

Eftersom jag är snål och fattig parkerade jag gratis i garaget vid hustruns jobb, och tack vare det fick jag mig en liten promenad genom stadsparken. Jag hittade inte så mycket intressant att fotografera där, förutom den här cyklisten jag mötte. Jag är inte helt övertygad om att den där hjälmen gör så jättestor nytta om hon halkar omkull (om hon inte lyckas klota och landa mitt på skallen) ...

Hjälmtvång?

Väl på Fågelsången blev det en ny bekantskap (Sven), en räckmacka, en kanelbulle och alldeles för mycket kaffe. Jag beställde visserligen en Karlsbaderbulle, men när jag väl upptäckte att jag fått fel hade jag redan satt mig ner och tyckte det gick bra med kanel i stället för Karlsbader som fyllning.

Sven och Lena

Hannu dök upp med en vän vars namn jag aldrig uppfattade, men han var säkert trevlig han också.

Hannus vän och Claes

Rauni dök upp den här gången. Hon skulle varit med förra gången också, men valde i stället att åka till Åre och roa sig med skidåkning. Den här gången smet hon först för att hon skulle iväg och jojka ... Somliga prioriterar lite märkligt ;)

Rauni och Hannu

På vägen hem åkte jag förbi systembolaget, då jag mindes att Bengan skrivit om en nysläppt öl som lät mumsig. Den var slut i hyllan med tillfälligt sortiment, men de hade en låda kvar på lagret så jag köpte några flaskor för att prova.

Brooklyn Black Chocolate Stout (vädret var grått, fuktigt och trist, så jag skapade mitt eget solljus för att få till mer passande ljus för en ölbild)

Bengan skrev att det här inte är någon öl man hinkar i sig, utan snarare något att smutta på och njuta av. Jag håller med fullständigt; det är en mycket smakrik öl, och som alla stout blir man mätt av den. Alkoholhalten gör också att intag av större mängder inte är så lyckat, men god var den!

Ha en fortsatt trevlig helg! *hick*

Postat 2016-02-06 19:18 | Läst 12726 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Beach 2016 och fotofika på lördag!

Jag har sett att många lägger upp bilder på sina fötter när de ligger halvnakna och myser i solen. Nu hade jag ingen sol att tillgå, men jag tänkte att jag ändå kan öva lite inför kommande sommar!

Vet inte riktigt, men det känns som att det inte blev helt rätt ...

Åsså är det fika på Konditori Fågelsången på lördag klockan 10:30 - ni som kommer kan få se dessa vackra fossingar live. Ni kan också slippa, men det kan kräva mutor ;)

Ha det gott!

Postat 2016-02-04 21:45 | Läst 8685 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera