En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

Stor bil - liten ...?

En del väljer att köpa en väldigt stor bil av någon anledning. Jag tycker det verkar rätt opraktiskt när man ska parkera ... :)

Postat 2012-03-22 10:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tittat för djupt i glaset?

I en kommentar till dagens tidigare blogginlägg fick jag höra att jag kanske tittat för djupt i glaset, så jag tänkte att jag gör det igen - fast denna gång i ett glas som inte är fullt så djupt (ett Whiskyglas från Ittala).

Ittala

Den här är också fotograferad med en iPhone, men all efterbehandling är gjord i Lightroom 4. Den fåniga inbyggda "blixten" användes för fotograferingen.

För övrigt tycker jag det vore kul om det var enklare att blogga på FS direkt från en iPhone eller iPad. Som det är nu går det ju inte att ladda upp bilderna direkt (fast i det här fallet hade det inte hjälpt eftersom jag gjort massor i Lightroom) ...

Postat 2012-03-20 21:19 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ett glas för mycket

Efter att sett Lena Pesulas fina bilder av vardagsföremål kände jag för att testa själv med min iPhone.

Tycker det blev rätt ok :)

Postat 2012-03-20 15:34 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Snöstorm och slask på tisdag!

Då jag är en obotlig optimist och ofta gör saker utan att tänka genom dem ordentligt besökte jag idag mitt däckhotell för att byta till sommarhjul. Dels tycker jag att min lilla bil är snyggare med sommarhjulen och dels låter den mindre med dem.

När jag väl kom till däckfirman och kört in i deras verkstad konstaterade de att bilen var för kort för att lyftas med deras lyftanordning ...

Som tur var hade de vanliga domkrafter så det gick att hissa upp bilen och byta hjulen ändå :)

På måndag har jag fått en tid för tvätt och invänding sanering av bilen så jag räknar kallt med att vädret på tisdag kommer att innefatta halka och slask så jag inte kan använda bilen, eller åtminstone att den blir skitig ...

Postat 2012-03-15 21:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det är synd om människorna

Strindberg skrev att det är synd om människorna, och jag är böjd att hålla med. Särskilt synd tycker jag om de människor som äger Canon- och Nikonkameror av modellerna 5D MkII respektive D700. I år har dessa modeller uppgraderats till MkIII och D800, och det ställer till det för de stackarna som äger de tidigare kamerorna.

Nikons D700 var inte speciellt högupplöst, utan sålde på att den hade samma byggkvalitet och sensor som storebror D3, men till ett mycket lägre pris och i ett mindre kamerahus. Med batterigrepp blev den nästan lika snabb som D3, och är en kamera som fungerar utmärkt för fotografering som kräver hög seriebildsfrekvens.

Willy Korir, winner of Stockholm Marathon 2008

Willy Korir med nummer 2 vann Stockholm Marathon 2008 och fotograferades med Nikon D3 och 300/2,8

Canon EOS 5D MkII blev snabbt populär bland bildjournalister, porträtt- och modefotografer, filmare och många andra tack vare sin höga upplösning på 21 miljoner pixlar, och möjligheten att filma med förhållandevis hög kvalitet (i synnerhet i dåligt ljus). Den är dock inte lika snabb som proffshusen och inte vädertätad, och lämpar sig nog bäst för lite lugnare fotografering.

Min mor Aila

Min mor Aila fotograferade jag 2005 med en Canon EOS 20D och 70-200/4L

Många av Nikonägarna hoppades på att den nya D800 skulle vara mer lik D4, d.v.s. med snabb serietagning, filmfunktion och inte så förskräckligt många pixlar. I stället fick de en kamera med 36 MP och långsam serietagning (i småbildsläge), och en variant utan lågpassfilter som lämpar sig bäst för fotografering under väl kontrollerade former. Alltså en kamera som är mer lik Canons 5D MkII i konceptet än D700. Nu är det förstås ändå många Nikonfantaster som glatt hävdar att Canons nya kamera är värdelös eftersom den har så få pixlar. En del av dessa fantaster tyckte nog att det var fullständigt onödigt med fler än 12 MP när 5D MkII kom :)

Canonägarna å sin sida hoppades i många fall på en mycket mer högupplöst variant (det ryktades om upp till 45 MP), men fick en kamera med nästan samma upplösning som MkII, men snabbare och mer lik Canons proffshus i funktioner och byggkvalitet. Ungefär som D700 var när den kom. Dessutom blev Mk III rätt mycket dyrare än Mk II var vid säljstart, och några tusenlappar dyrare än D800. Naturligtvis har Canon också fanboys som är snabba att påpeka för Nikonägarna att de nu minsann fått en kamera som är mycket vettigare än D800, eftersom 36 MP ändå inte gör så stor skillnad, kräver inköp av ny dator och förmodligen också luktar illa.

Enklast vore kanske om de Canon- och Nikonägare som är missnöjda med respektive företags uppgradering bytte utrustning med varandra ...

Själv nöjer jag mig än så länge med de 12 MP jag får ut från min D3 och X100 :)

2009 tog jag den här bilden av mig själv i badrummet. Vilken utrustning jag använt kan ni nog se :)

De sura gubbarna jag skrev om i mitt förra inlägg jublar förstås inombords över dessa nya kameror, eftersom de nu fått nya möjligheter att ondgöra sig över allt och alla :)

Postat 2012-03-02 19:51 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 104 105 106 ... 108 Nästa