Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Är det redan kört?

Jag brukar inte klaga på vädret, inte stor mening med det. Jag är inte heller någon soldyrkare snarare lider jag av värme. Men denna sommar, eller vad man skall kalla det för, har varit väl extrem även för mig. Det var ju ingen vinter heller, första året sedan jag flyttade hit 1987 som det inte under någon period har varit is som bar mellan Bergsundsstrand och Reimersholme.

Vädret är milt sagt konstigt, kanske har vi passerat gränsen för vad naturen tillåter oss att skita ned. Eftersom klimat är känsliga saker och kan tippa om ganska snabbt kanske det inte finns något sätt att undgå katastrofen, och vi verkar inte heller förmögna att ens bromsa nedskitningen vi människor. Lite billigare bensin och jänkarna börjar köpa större och törstigare bilar, några hotade arbetstillfällen och man offrar hellre miljön.

Produktionen flyttar dit det är billigast och man inte behöver ta ansvar, vi driver på med vårt handlande. Miljön för väldigt många har inget högre värde än bensinen man har råd att tanka eller att man kan köpa billiga t-shirts på H&M. Vi konsumerar och prispressar ihjäl våra livsförutsättningar, vad kan vara viktigare än ett nytt kök vart tredje år, ny mobil vart annat osv? Och vem stoppar ett par sockor med hål i när det är billigare att köpa nya?

Jag tror att vår enda chans att berättiga vår fortlevnad är att vi börjar tänka om, ordentligt. Jorden skiter högaktningsfullt i oss, när vi blir en tillräckligt stor belastning kommer den att göra sig av med oss. Det riktigt tragiska är alla oskyldiga varelser vi tar med oss i vårt giriga och egocentriska frossande mot undergång och katastrof; de som varken har skuld eller tillåts påverka eller ens visas minsta hänsyn, alla djuren.

Inlagt 2015-07-28 16:51 | Läst 1303 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Ja, det är redan kört..! Om det sedan beror på ständigt ökad befolkning på detta klot (logaritmiskt dessutom), eller krigar ihjäl oss, eller konsumerar ihjäl oss, eller dör av klimatförändringar orsakade av oss själva och 'vår' konsumtion.. eller dör av någon framtida pandemi, som vi inte hinner få vaccin till.. eller MRSA bakterier.. eller nått annat jag inte kommer på nu..? Fast det mesta lär ändå bero på det första jag räknade upp, men det tas sällan upp..
Hälsn!
Stoppa strumpor,det kan du nog glömma i våra tider.Jag kommer i håg att min farsa berättade om att de fick laga sina strumpor.
Fin bild, Alf. Vi får hoppas att det inte redan är kört..