Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Att dela med sig av det svåra

Det svåra måste vara personligt, om man skildrar det måste man själv vara där med sina känslor. Det är en balansgång mellan respekt och utlämnande som kan vara svår att upprätthålla. Framför allt måste man ha syftet klart för sig, varför tar man dessa bilder och visar upp dem? Där tycker jag att många går vilse.

Det går att avbilda alla människor med värdighet och lyfta fram det vackra även ur det svåra. Idag är det många som gör precis tvärt om tycker jag. Kanske för att de själva inte är där med sina känslor när de tar bilden?

Bilden föreställer mina föräldrar på det särskilda boendet där mor levde sina sista år. Hon drabbades tidigt av demenssjukdomen som slutligen tog hennes liv 2007. Far vårdade henne själv hemma i många år. Han besökte henne dagligen så länge hon levde.

Jag tycker att det är viktigt att dela med mig även av det svåra, men skall man göra det skall det vara med ömhet och respekt.

Inlagt 2014-07-22 15:18 | Läst 928 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Mycket fin bild, Alf!

Per