Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Berg is back!

Såg att Micke Berg kommit hem, lustigt för jag sa just till Krister K i förgår att jag undrar om inte Micke är på väg hem eftersom de senaste veckornas fantastiska sensommarväder ersatts av regn och kyla? Vill vi ha bättre väder verkar det vara ett säkert kort att se till att Micke drar till Grekland eller nått. ;)

Bilden på punkaren tog jag på planket förra året; var det något plank i år förresten? Jag funderar lite på hur det står till med alla dessa event? Kanske är det bara jag som blivit mätt men jag upplever ingen direkt inspiration från dem. Kan det vara ett fenomen som nått bäst före datum?

Jag är i och för sig osäker på fotografins ställning över huvud taget, för mig känns den mindre relevant, säkert beroende på den ögonblickliga nyhetsrapporteringen och att rörliga bilder är det som gäller till stor utsträckning.

Kvar blir fotokonsten där mycket verkar handla om att fjärma sig från det dokumentära. Många spår verkar dessutom vara följda till dess slut, som det socialrealistiska där man redan grävt ned sig i en grop och mycket känns som man bara står där på botten i gropen och rotar vidare med samma spade.

Ps. Initierade en fika i dag, den enda som inte dök upp var jag själv! Rent slarv, skulle ta en tupplur och missade väckarklockan, så kan det gå. Jag försov mig alltså till en fika som startade klockan 16.00, svårslaget! ;)

Inlagt 2015-09-03 22:21 | Läst 892 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var ändå ett gott initiativ! Vi som var där hade väldigt trevligt, som vanligt, fast vi saknade dig.
//GöranR
Svar från alf109 2015-09-03 23:42
Vi får ta en fika snart i gen Göran, där jag även blir fysiskt närvarande. ;)
-affe
gorred 2015-09-04 03:25
Det ser jag fram mot!
När jag reste från Grekland var det 35 grader, prima väder alltså. Det var rejäl medvind så planet körde hem på 3,10. På Arlanda var det 10 grader och halvdugg, sedan tog repan hem nästan 1,45 med bilen,
Nåja, jag drar igen om en månad. Då kanske det blir fint väder igen och sedan börjar ju skidcirkusen i slutet av november så då önskar man ju sig massor med snö och massor med kyla.

Annars försöker jag starta ett kulturcentrum på Naxos, så den som vill bada, gå i bergen, se bra konst och gå på workshop, cykla med mig, kan nog höra av sig i vår. Då blir det rulle... jag har hört att du Affe, har en hoj i källarn och Bengan har ju nåt snyggt han envisas med att visa på bild då o då, men om han cyklar så mycket vet jag inte?? Annars kan du väl komma ner och visa upp dig i värmen, det skadar aldrig med lite nya vyer och nya sikten. Nätterna är grymma, tusen ggr bättre än i Svedala.