Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Dags för nya strövtåg

Snart är det dags att ge sig ut på nya nattliga strövtåg med kameran. Jag har mer eller mindre haft ett uppehåll på ett år, suget hade avtagit och jag kände mig klar med nattbilderna på något sätt. Åtminstone försökte jag intala mig det, men nu när det gått lite tid har jag insett att det faktiskt är detta jag gillar att hålla på med och den fotografi som ligger mig närmast.

Man måste gräva där man själv står brukar man säga och detta innebär nog mindre rent geografiskt än vad det innebär mentalt. Om man som mig är utpräglad nattmänniska och dessutom föredrar lugnet och ensamheten före det sociala livet så är det nog den typen av bilder man kan ta. Andra får ta de andra bilderna, huvudsaken är att man följer sin egen känsla oavsett vilka synpunkter andra har om det.

Jag tillhör inte heller dem som är speciellt resultatinriktade med mitt fotograferande. Det finns dem som vill göra det mesta i projektform med tydliga start och slutpunkter. En del kan till och med ha svårt att finna meningen i något man gör bara för att man gillar att göra det. För många måste det finnas något annat som driver, som en utställning eller en bok osv.

Visst jag har inget emot att göra en utställning med mina nattbilder, en bok har jag redan gjort. Men det är inte heller speciellt viktigt för mig, plåtar på nätterna gör jag för att det är mitt sätt att leva, utställningar och böcker är inte min drivkraft. Jag gör det jag gör för att jag gör det och inte kan annat, gott så. 

Bilderna är från januari 2013

Inlagt 2014-08-20 02:35 | Läst 1132 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jäkligt vacker är den första bilden i mina ögon.
Frågade förut om säljer bilder, men antar att du inte gör det eftersom jag inte såg något svar.
Svar från alf109 2014-08-20 16:41
Den frågan måste jag ha missat, klart jag säljer om någon vill köpa. Bara att meddela vilken bild och format så kommer vi överens om pris mm.
-affe
BergslagsRonin 2014-08-21 09:01
Tänkte sen att du missat frågan. Kentauren: Postat 2014-05-17 01:33 i din maj-blogg.
Ser fram mot att du börjar med nattbilder igen. Kanske från andra delar av stan än Södermalm.
/Krister
Svar från alf109 2014-08-20 17:09
Jo det kanske blir lite nya miljöer.
-affe
Hej,
Du har rätt, man skall plåta det som man själv tycker är roligt. Ju äldre man blir ju mer inser man det. Det är så begränsad tid, man har.
Ha en tyst natt med kameran
Bob
Svar från alf109 2014-08-20 17:10
Tack ska du ha Bob, att göra sin egen pryl är viktigt.
-affe
Du tar SÅ fina svartvita nattbilder, och kontrasterna i gråskalan har sån känsla! Det syns att du gillar det. Ser fram emot att se fler nattbilder framöver :-) Ha det gott/ Elisabeth
Svar från alf109 2014-08-21 02:18
Tack ska du ha Elisabeth, det kommer nog lite nytt snart.
-affe