Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. En promenad i vårvädret och en oersättlig kamrat

I dag blev det en lite längre promenad, eller så värst lång var den väl inte. Vi knallade i alla fall runt den lilla sjön Trekanten i Gröndal/Liljeholmen, det känns fint att tillbringa tid med sin bästa vän även fast hon är gammal och tar lite tid på sig.

Jag märker hur hon tycker om att vara ute lite längre även fast hon blir trött när hon kommer hem. Jag har skrivit en del om Sally den sista tiden, som de som följer min blogg har märkt. Det beror säkert på min oro över att hennes liv snart är till ända och jag vet inte vad jag skall ta mig till utan henne.

Hon är som sagt min livskamrat och bästa vän, hon har varit med mig på hela resan från min utbrändhet, min mors sjukdom och båda mina föräldrars bortgång, när Kajsa (den andra hunden) gick bort gick hon en lång tid och letade efter henne när vi var ute. Nu är hon själv gammal och jag försöker se till att vi får så mycket glädje av varandra som möjligt.

Det kan nog vara svårt att förstå för någon som själv inte är ”hundmänniska” hur mycket dessa varelser kan betyda. Speciellt om man likt mig lever ensam så blir givetvis Sally extra viktig, som sagt vet jag inte vad jag skall ta mig till utan henne, hon som alltid varit ett sådant stöd med sitt vänliga och sympatiska sätt.

Inlagt 2015-05-03 22:58 | Läst 1020 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vacker och drömsk är din spegelbild, ja hundar blir ju livskamrater som tyvärr inte blir så gamla, enda sättet att komma över det är nog att skaffa en ny valp så småningom, må gott, LO
Svar från alf109 2015-05-04 12:20
Så är det.
-affe
Första bilden är väldigt vacker! Och den andra har mkt känsla, liksom det du skriver. Mycket fint Alf!/ Björn T
Svar från alf109 2015-05-04 12:21
Tack ska du ha Björn.
-affe
Jag förstår Affe. Tro mig.
Njut av varje dag som ni får.

mvh Tommy
Svar från alf109 2015-05-04 12:21
Det passar vi på att göra Tommy.
-affe
Vet precis..ha D bäst /G
Svar från alf109 2015-05-04 12:21
Tack ska du ha Gunte.
-affe
Fina bilder båda två.
Livet...underbart bitvis...men också jäkla tufft...
Svar från alf109 2015-05-04 12:22
Det är nog mixen som gör det intressant.
-affe
dom som inte har levt med djur har nog svårt att veta hur när dom kommer oss,och hur stor saknaden kan bli.har en granne som fick ta bort sin ena hund härom dagen den som är kvar springer in å kollar var hon ligger efter dom kommit hem efter sina promenader,så visst känner djur av mer än vi kanske vet/Ronny
Svar från alf109 2015-05-04 12:22
Visst är det så Ronny.
-affe
DEt är det svåraste, har haft en likadan hund Janlis hette den vi skulle flytta och hon skulle inte klara stan Hon var uppvuxen på landet en underbar vän men vi fick lov att ta bort henne. Det var svara dagar Jag glömmer henne aldrig. Jag förstår dig i din vånda och förknippad med så mycket i ditt liv. //bert
Svar från alf109 2015-05-04 12:23
Hundarna sätter sina avtryck och finns alltid kvar Bert.
-affe
Hej Affe din text och bild gör mig tårögd.Jag tror att en ny medlem är det riktiga.Jag håller med LO.
Tänk om det är så att Sally märker din oro, och ängslan, hon har varit med som du berättar, och kan dina uttryck. Jag tror därför att en händelse, något ni TILLSAMMANS kan glädjas åt, något positivt som händer, skulle betyda mycket för HENNE och dig. Hon vill nog se dig glad Affe... Det kan nog också vara bra att släppa taget en aning för dig om möjligt..
Mår du bättre, tror jag Sally också mår bättre på ålderns höst. Djur har en enorm förmåga att läsa oss.Det vet jag .Min katt vet exakt hur jag mår.. Bara några tankar Affe.
/ Bengt
Svar från alf109 2015-05-04 12:23
Inte så deppigt som det låter Bengt.
Vi har ganska mycket skoj fortfarande. :)
-affe
bassa 2015-05-04 15:50
Det låter bra
/ Bengt
Jag förstår precis hur du känner det just nu, för ett år sedan märkte jag att min vän Doglas började bli allt tröttare vid våra promenader och jag förstod att det var bara en tidsfråga när det skulle ta slut. Vi fick uppleva sommaren tillsammans även om den var påfrestande på grund av värmen.

Efter åtta månader så har jag en ny liten hund på gång, på Kristihimmelsfärdsdagen skall jag få träffa det som skall bli min nya kompis.

Ha det gott/Stig
Svar från alf109 2015-05-04 12:25
Tack ska du ha Stig.
Alltid tufft detta, speciellt med en hund som varit med på resan genom svårigheter, som din Doglas och mina Kajsa och Sally.
-affe
Fint skrivet och jag känner igen din oro. Man anar inte förrän efteråt hur stor betydelse ett husdjur har. På något sätt känner jag alltid en skuld inför ett husdjur. De är alltid sympatiska och generösa med kärlek, medan vi människor alltid är stressade och upptagna.
Svar från alf109 2015-05-06 22:17
Tack ska du ha Tomas, och visst är det så med skuldkänslorna ibland.
-affe