Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Ett möte i natten


Lusthuset i dagsljus

Längst ut på Reimersholme finns ett litet lusthus. Jag har skrivit om detta tidigare och även visat nattbilderna. Många nätter har jag slagit mig ned en stund tillsammans med mina hundar för en stunds kontemplation. Det är viktigt att hitta sina lugna platser i tillvaron, detta är en sådan för mig. Här kan man sitta i fred och lyssna på stadens brus och låta tankarna gå.


Inifrån lusthuset en natt 

När jag tog storformatsbilden nedan, en höst för några år sedan, inträffade en liten episod: Jag hade ställt upp kameran i grässlänten intill lusthuset för att fånga vyn mot Fredhäll och Essingen. Exponeringstiden var ungefär 20 minuter, så jag öppnade slutaren och gick till lusthuset för att vänta. 


Utsikt mot Fredhäll och Essingen 

Väl där i mörkret hör jag ett grymtande från bänken på motsatta sidan i lusthuset, det var riktigt mörkt så jag hade inte sett att någon låg där. Det visade sig vara en ganska sliten missbrukare, vi fick ett samtal i natten. Det var liksom nu ovanligt varmt ute som tur var.

Jag undrar vart han tog vägen när kylan kom? Eller om han ens är i livet längre? Det är nog tuffare än vad vi kan föreställa oss att vara hemlös missbrukare.

Inlagt 2014-09-21 04:09 | Läst 979 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
De hemlösa går en tuff tid till mötes nu när kylan kommer. Några kommer att stryka med. Det blir inga rubriker i tidningarna längre. Folk har blivit vana vid att sådant sker och är ingen nyhet längre. Den kyliga politiken den senaste tiden underlättar inte saken heller för de utsatta. Det blir liksom en dubbel börda att bära. Skön bild den sista.
Fint skrivet o fina bilder - jovisst, Sverige har blivit kallt, o jag tror inte att det kommer att bli bättre tyvärr....må gott, LO