Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Inspiration

Som jag skrev i förra inlägget fick jag ny inspiration av Sergio Larrains bilder. Jag tror också att hans förhållningssätt till fotograferandet var helt rätt, åtminstone för mig. I korthet bygger det på att vistas en massa tid i miljöer man trivs att vistas i och att vara öppen för intryck. Att låta bilderna komma i stället för att försöka jaga dem.

Det sökta får alltid något jagat över sig och blir sällan spontant och således inte heller speciellt bra. Men detta med att öppna sitt sinne och titta på världen med ”ett barns ögon” är inte snutet ur näsan direkt. Men mycket ger sig själv om man ger det tid tror jag, skippa stressen över att komma hem med bilder, de kommer när de själva behagar om man är observant.

Fotograferandet bör nog vara en del av en inre resa där man tillåter sig att förundras över det vardagliga och triviala. Många har sagt liknande saker, men det är svårare än det låter. Hur som helst tror jag att det är ett personlighetsutvecklande förhållningssätt, oavsett om det blir några bilder eller inte.

Annars har vi fikat på hörnet här vid Hornstull i kväll, mycket som avhandlades i vanlig ordning precis som det skall vara. 

Inlagt 2014-04-23 22:19 | Läst 798 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du har en bra tanke där, det är bara det att hur mycket tid man än vill spendera, så finns den inte alltid där. Tyvärr.

PS - tittar gärna in på en fika snart igen, men det är ytterligare en sån där sak som kräver tid.

Må gott Affe!

mvh Tommy
Svar från alf109 2014-04-24 00:02
Jo allt man vill bli riktigt bra på kräver mycket tid, tyvärr. :)
Ha det gott.
-affe
"Fotograferandet bör nog vara en del av en inre resa där man tillåter sig att förundras över det vardagliga och triviala. Många har sagt liknande saker, men det är svårare än det låter. Hur som helst tror jag att det är ett personlighetsutvecklande förhållningssätt, oavsett om det blir några bilder eller inte."


Kan bara instämma :)