Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Konst eller bara konstigt?

Konst eller misstag? Det handlar nog främst om vilka intentioner man har med bilderna. Ofta blir det nog som i det här fallet, en misslyckad bild som kanske blivit till av en ren olyckshändelse som man senare genom att dra i reglagen kan få att se lite häftig ut.

Konst eller bara konstigt, det kan vara svårt att avgöra, jag tror att det har med bildens avsikt att göra? Finns ingen ursprunglig avsikt, som i detta fall till exempel, är det inte heller konst tycker jag. Det blir inte konst bara för att man gör bilden konstig.

Hur som helst, jag skrev om krackelerad film i mitt förra inlägg - alltså film som blivit förstörd vid framkallningen genom för stora temperaturskillnader i de olika baden – och den här bilden är ett exempel på hur det ser ut.

Delförstoringen är 100% från en skanning på 4000 dpi.

Inlagt 2014-07-31 16:57 | Läst 1826 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
The ghost of Vivian Maier?
Svar från alf109 2014-07-31 18:22
Kul, jag såg själv någon form av likhet med käre Vivian. :)
-affe
En ny sorts korn. Ostbågekorn
Svar från alf109 2014-07-31 18:33
Jo ostbågekorn får man om fixet håller 24° och sköljvattnet under 15°, om man har handlaget och lite tur. ;)
-affe
Jag tycker delförstoringen var rätt så snygg i sig :)
Finns det ingen tanke bakom, så har jag svårt att se det som konst. Visst ser jag också en likhet med Vivian, men det beror nog på att hon är i mitt huvud nu. Det första jag tänker på är en kvinnlig frälsningssoldat.
Ser fram emot fler bilder från din kamera!
Jon Anders
Har själv råkat ut för den här formen av krackelering "retikulation" läste jag mig till att det hette. Vi var en grupp i samma mörkrum, någon råkade sätta på för varmt vatten till sköljen. Jag minns att jag kopierade någon bild från rullen och ändå tyckte att det blev ganska snyggt på något vis. Vem vet, det kanske kommer som en effekt i något framtida fotoprogram.