Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Mattar, hussar och en sväng på 'bögberget'

I dag blev det en tur på Långholmen, alltid fint på holmen tycker jag. Tänkt på alla människor jag lärt känna genom åren med mina hundar. Många hussar och mattar har det blivit, de flesta vet jag inte namnet på utan bara hundens namn.

På den första bilden är det Raskens matte, Rasken själv lämnade jordelivet för ett tag sedan efter ett långt och bra liv, han blev 17 år tror jag. Matte själv jobbade på hundstallet tidigare och det var genom detta arbete hon fick tag i Rasken vill jag minnas.

Sally stortrivs i vårvädret när hon får vara ute och ta in världen i sin egen takt. Jag tror att hon blir mer och mer zen, åtminstone har hon börjat med en sådan där långsam gående meditation på gamla dagar.

När man är ute med en gammal hund kan det vara bra att gå på platser de är väl förtrogna med. Det ger dem en trygghet, som med gamla människor kan de bli lite osäkra och känna sig otrygga på platser där det är för mycket stoj och där de inte känner igen sig tror jag.

På Långholmen har man anlagt ett par små dammar för att grodorna skall få bra barnkammare och skolbarnen skall kunna studera deras liv. Ett fint initiativ som inte behöver kosta så mycket, så är det med ganska mycket tycker jag; de små medlen är det som gör skillnad, som här för grodor och skolbarn men även oss andra och alla djur som har nytta av dessa dammar och deras liv.

Vi gick upp en sväng på berget, som kallas ”bögberget” eftersom det är en samlingsplats för homosexuella. Men vi är ett gäng hetro, ofta med hundar, som går där också. Berget bjuder på en fin utsikt mot Reimersholme och vidare över söder och Högalidskyrkan.

På väg hem passerade vi bänken och det färggranna teleskåpet på Bergsundsgatan, man vet att utnyttja de små plättarna framför husen.

Inlagt 2015-05-28 19:44 | Läst 1755 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt berättande text och bilder/ Bengt
Svar från alf109 2015-05-28 21:04
Tack ska du ha Bengt.
Lite mer av dagbok över detta än vad jag brukar skriva och visa, aldrig fel att variera sig lite. :)
-affe
Lite olikt dig, men väldigt trevligt - är lite svag för dokumenterande bildberättelser. Snyggt jobbat!//GöranR
Svar från alf109 2015-05-29 06:33
Tack ska du ha Göran.
jag kommer nog att öppna upp för lite större variation i mitt bloggande tror jag. :)
-affe
Roligt med lite färg, och omväxling är aldrig fel. Fin bild på Sally.
Om en vecka så bor det en ny liten herre hos mig.
Ha det gott/Stig
Svar från alf109 2015-05-30 00:02
Vad kul Stig, då blir det en positiv vitamininjektion och en nystart (om det behövs) skall du se. :)
-affe
Fina färgbilder från dig denna gång och din livskamrat Sally! Trevlig helg Affe!
Svar från alf109 2015-05-30 00:03
Tack ska du ha Dan, och ha en fin helg du också. :)
-affe
Hej!
Jag kan förstå att det är trivsamt för dig och hunden Sally att promenera i denna vackra och gröna idyllen mitt i staden. hälsningar, Marie
Svar från alf109 2015-05-30 00:03
Tack ska du ha Marie.
Jo Långholmen är riktigt fin att knalla runt på. :)
-affe