Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Med förkärlek för natten

Nattljuset öppnar upp för nya motiv. Visst går det att plåta samma saker även på dagarna, men ofta blir de bra nattmotiven inte speciellt spännande i dagsljus liksom även motsatsen för övrigt. Det artificiella nattljuset i staden förstärker vissa miljöer tycker jag.

Som här, en bild plåtad under Liljeholmsbron mot söder 2007. Det händer något med fantasin i nattljuset; Brassaï uttryckte det som så att nattljuset visar inte hur något är, det föreslår. Jag tror att det ligger en del i detta, åtminstone tenderar nattbilder dra igång min fantasi.

Inlagt 2015-05-29 06:30 | Läst 1249 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En mycket fascinerande bild och visst händer något med fantasin när man tittar på en del nattbilder, dina till exempel och den här gillar jag. Öppningen i mitten med konturerna av ljus och alla dess detaljer är ju strålande med den inramningen som denna bild ger.
Hälsningar Lena
En fantastiskt spännande bild. För mig är det skuggorna av räcken som "gör" den. Det är ett bra uttryck av Brassaï. Det sätter ord på em känsla jag länge haft, men inte kunna uttrycka.
Bra bild Alf, spännande och välkomponerad. Fin skuggning av trappräcket.
Brassai tillhör en av mina favoriter och hans nattbilder från Paris slår det mesta.
Hälsn//Rolf