Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Några träd i Tantolunden

Några träd i Tantolunden i sensommarkvällen. Träden har stått där från långt innan jag föddes, och de kommer förhoppningsvis att stå där även långt efter att min resa här på jorden nått sitt slut. Träden har perspektiv, de vet att solen går upp och solen går ned, efter vinter följer vår.

Jag tror att man lätt kan tappa det perspektivet när man går i spinn över olika händelser i vardagen. En tid har det varit mycket politik, SD har hängt som ett orosmoln på himmelen.

Kanske skall man se valresultatet som en påskyndare av förnyelse? Om de 87% som inte röstade på SD inte vill att de skall få något inflytande över politiken kanske det är hög tid att bryta upp den hopplöst föråldrade blockpolitiken? Ett system som tiden och utvecklingen sedan länge lämnat efter sig.

Kanske behövs ett sådant här valresultat för att den förnyelse i politik och samhällsdebatt som krävs för allas vår överlevnad skall ta fart? Där tror jag att även träden i Tantolunden har en åsikt, även om de har svårt att göra sina röster hörda.

Inlagt 2014-09-15 02:05 | Läst 919 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Även om det virvlar lite bruna löv i vinden, så känns luften lite renare och klarare nu.
Träden står stabilt. Det gör inte politiken i dag - milt uttryckt. Som jag skrev i bloggen härunder:
"Vi skall komma ihåg att det finns ett mindre tjusigt ord för begreppet "blocköverskridande lösningar" - och det är kohandel. En demokrati tål inte kohandel över en viss nivå - då blir den korrupt, och straffas hårt av väljarna vid nästa val. Det här vet alla politiker, därför får Jimmie komma in i värmen lite grand nu i verklighetens politik"