Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Stockholmsplanket 2014

Årets plank lär knappast gå till fotohistorien om man frågar mig. Det var väldigt få bilder, man hade inte ens lyckats fylla det ena planket i gränden. Dessutom upplever jag det som att en del av utställarna inte tar det på allvar, vilket jag tycker är ett hån mot såväl besökare som de utställare som faktiskt gör det.

Om man bara tänker ställa ut en A4 häftad på väggen vore det justare att stå över och lämna sin plats till någon annan kan jag tycka. Det ger också en lite otrevlig ”från oben” känsla när man inte visar de som tar sig dit respekt nog att göra sitt bästa som utställare.

Sedan tror jag att detta med olika teman är ganska tvärdött för en utställning som planket. Om det skall bli en fotografisk folkfest krävs både engagemang och variation, det är jag övertygad om. Dessutom var det väldigt lite besökare, vilket kanske kan ses som tur med tanke på underhållningsvärdet. Men något säger mig att marknadsföringen måste gått snett någon stans, det brukar ju vara ganska knökfullt.

Eller också kan det vara så att det är jag som inte klykar själva konceptprylen. Hur som helst, några trevliga snack blev det och jag kom ju också ut en sväng vilket alltid är nyttigt.

Inlagt 2014-08-30 19:36 | Läst 2166 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Känns litet tråkigt och konstigt....
En sån't här plank, mitt i Stockholm, och med den historien som det här Planket har,
så med rätt marknadsföring, så borde det bli kö för att få ställa ut!
/B
Blev också tämligen besviken. Som tur var hade man "Bondens Marknad" borta längs Katarina Bangata, så resan till Söder t o r gav ändå utdelning; DÄR kunde man tala om folkfest!
Ja, det var en avslagen historia i år. Inte roligare än när folk väntar på en tunnelbana. Vilken skillnad när jag, Micke Berg, Anders Petersen m.fl. var med för några år sedan. Då var det en folkfest. Håller helt med dig i din kritik. Håkan Elofssons fina bilder blev behållningen för min del.
Eftersom jag varit på landet och höststädat var det skönt att höra att jag inte gått miste om någon större kulturupplevelse.
Jag har tyvärr inte uppmärksammat Stockholmsplanket, det skulle vara kul att se vad våra kamrater i Stockholm vill ställa ut.
Med bra marknadsföring skulle det säkert bli riktigt spännande.
Tack ska ni ha.
-affe