Ännu en blogg: Ett tack till Micke Berg

För något är sedan köpte jag ett antal fotoböcker för en tia var när Falkenbergs bibliotek rensade ut, bl.a. "Fotograferna" av Micke Berg. Där läste jag ett bra tips: Tror man sig inte ha råd med fina galleriutställningar med dyra ramar och allt så kan man ju lika bra hänga sina bilder på en tvättlina utomhus.

Ja, varför inte? Som amatör behöver jag ju inte ha märkvärdiga galleriadresser i min cv och inte heller finfolk som talar klokt om mina alster. Att hitta en utställningsmöjlighet kan ju rentav vara svårare än att ha råd med ramar.

Och så hade jag alltså min första utställning idag som samtidigt blev en ute-ställning. Jag visade några bilder från mitt 50 plus-projekt. Ingen Svensson som behövde ta sig över konsttröskeln utan bilderna kom till Svensson, närmare bestämt till Gustafsbergsdagarnas publik utanför Uddevalla. Så här blev det:

Bilder på pvc, ett rep och ståltråd för att jämna ut höjdskillnaderna.

Och så satt jag där och hade en drömsk dag i grönskan nära stadens bästa fikaställe medan folk gick runt och tittade. Jag konstaterar att den största nackdelen med en utomhusutställning är att man inte hör vad folk kommenterar om inte de tar ett direkt snack med mig.

Hade inte min semester förstörts av diverse olyckshändelser så hade jag tagit med mig skivorna på semesterresa. Det hade varit roligt att bila runt och hänga upp bilderna lite varstans. Men pvc är ju hållbart så bilderna kommer att återanvändas vid andra tillfällen.

Tack Micke för tipset! Mycket användbart och kul!

Inlagt 2014-08-09 18:49 | Läst 1454 ggr. | Permalink
Bra idé och fint med egna initiativ, det är nog framtiden för oss som gillar fotografi, det lite mer anspråkslösa vardagliga utan så mycket pukor och trumpeter. :)
-affe
Bra idé. Synd bara att jag inte visste om att du var i min gamla hemstad så jag kunde vandrat runt bland dina bilder på plats...hade varit trevligt!
¨Ha det fint!
Oj, vad klokt och häftigt!!! Mycket bra, och det ser gemytligt ut... Annorlunda och fint! Klart inspirerande.... Hänger du igen, tycker jag absolut att du ska slå på trumman.... speciellt om det är i Stockholm... :) Och Micke Berg... ett häng i Stockholm, eller Lund... :) Fint och bra Katja!!! //Peter
Fint, tack själv
Vilket bra initiativ . Kul!
/Krister
Viken ide eller tanke från Micke Berg. Men ändå störst av dig Katja som genomförde det. Vi får väl se hur många som "hänger" på, denna typ av mobil utställning.
Bra!!!.
Bengt
.
Ser ut som om du hängt dina bilder på en fin plats, kul att du fått bra gensvar!! Nu när du har börjat visa dina bilder är det bara att fortsätta i samma anda!!
Kul ofint, ännu bättre om du visat dina bilder här på FS tycker jag! Må gott, LO
Svar från gatosi 2014-08-10 14:46
Nja, allt lämpar sig inte för FS eller ens för nätet, som i mitt fall bildserier med text. Och så är det ju kanske inte helt fel om vissa saker bara finns IRL.
Lysande idé, hoppas att det gick bra och att du fick god respons även om du inte kunde höra alla kommentarer.
Tack för all respons! Till alla som känner sig inspirerade lämnar jag gärna över stafettpinnen! Skulle vara lite kul att själv stöta på en trevlig liten utställning på ett oväntat ställe.
God ide och fina bilder!
Göran
Vad häftigt och vilken bra idé, din tanke med vandringsutställning var extra häftig.