Ännu en blogg: Är amatörfotografer rädda för konsthallar?

Eller är de bara internetfixerade när det gäller att visa sina bilder?

Det undrade jag när jag lämnade in mitt bidrag till konsthallens Öppna Salong i Trollhättan. Öppnare än deras koncept kan det ju nästan inte vara. Med tanke på att framför allt amatörer inte har det lätt att få visa sina bilder i en fysisk miljö förstår jag inte varför det bara fanns 16 verk bland de hittills inlämnade 153 stycken som på något sätt använde sig av fotografi. Ett foto hade förresten redan sålts för 600 spänn.

Att ta del av konsthallars program runtom i landet, det är kanske ingenting som ligger alla fritidsfotografer så nära, jag vet inte. Fast jag tycker att väldigt många fotografer här på FS som jag tycker om har en relation till konst och bild i allmänhet, inte bara just foto.

Jag är i alla fall väldigt tacksam för att jag fick tipset. Jag har varit i Trollhättans konsthall flera gånger men ett sådant evenemang hade jag inte räknat med. Så jag vidarbefordrar gärna detta tips! Dit med era foton! Och tycker ni att det bara är skit som man ser på mina bilder där nere så gå dit med någonting riktigt grymt!

Inlagt 2014-05-11 19:49 | Läst 1537 ggr. | Permalink