Ännu en blogg: Den bästa bilden är alltid den...

... som man missade.

Tog en sväng ner till stan för att fota på International Food Street Market som ägde rum här i Uddevalla. På vägen dit kom ett par i 30-årsåldern emot mig, utan kroppskontakt och båda gåendes försjunkna i sina mobiler. Jag har tyvärr blivit mer och mer sparsam med att ens lyfta kameran. Det ska löna sig och bilder på folk som glor i mobiler är det ju inte ont om. Men jag borde ha tryckt av ändå, eftersom jag då plötsligt upptäckte ett gammalt par sittandes på en bänk lite i bakgrunden. Även de bredvid varandra, utan kroppskontakt, men de följde det förbigående yngre paret med halvt förvånande, halvt anklagande blickar.

Då var det för sent. Mobilparet hade redan gått förbi.

Man ska aldrig censurera sig i förväg.

Det var väl det som gjorde att jag kände mig missnöjd med allt som jag åstadkom därefter. De bästa blev väl de här. Av någon oförklarlig anledning blev det bara foton på barn.

Pokémånsar.

Godissugen I.

Godissugen II.

Det verkar vara ett trevligt samtal på gång över maten.

Den här killen var nog mätt.

Inlagt 2016-08-06 21:11 | Läst 2476 ggr. | Permalink
Hej Katja. Det var kanske tur att du inte var beredd. Du hade kanske känt dig nöjd och missat barnbilderna, som är riktigt bra tycker jag. Dom två första gillar jag verkligen.
Ha det bra
/ Bengt
Svar från gatosi 2016-08-10 07:26
Det ligger kanske någonting i det. Fast ibland vill man jubgärna ha den där "yes!"-känslan...
Tack för dina ord!
Det är så tacksamt att fotografera barn.
Svar från gatosi 2016-08-10 07:27
Visst är de uttrycksfulla?
Jag kan personligen känna mej lite mätt på bilder på mobilanvändare och förstår ditt tänk att välja bort paret. Mycket av det man fotar handlar ju om att se, och även om du inte fick situationen på bild så såg du. Kanske det kommer till användning en annan gång!!
Andra bilden är jättefin, och jag tycker också om bilden på samtalet över maten just därför att kontakten mellan dem är så varm och ömsint på något sätt!!
Svar från gatosi 2016-08-10 16:37
Tack, det är kanske så som du säger. Allt måste ju inte hamna på en sensor...
Med andra bilden menar du kanske andra bilden nedifrån? Den gillar jag också. Då märker man att man har en fot i en äldre generation. Jag reagerar fortfarande på pappor i uppenbarligen förtroliga stunder med sina barn.