Fjällbäckens brus

Rinnande vatten har en nästan magisk effekt på mig. Det porlande ljudet hypnotiserar mig, det har det alltid gjort. Fjällbäckens vatten är kallt och friskt. Jag är säkert inte ensam om att njuta av att dricka fjällvatten ur en kupad hand.

Dovrefjell i Norge är inget undantag. Solen håller på att försvinna bakom en bergstopp och jag sliter med att hitta ett utsnitt som fångar landskapets storslagenhet. Det krävs djup, detaljer och färg.

Fjällbäckens brus
Dovrefjell, Norge

Inlagt 2012-09-25 21:27 | Läst 7955 ggr. | Permalink
Storslaget var ordet. Vackert du fångat både bäck, fjäll och hur solen hänger på kanten över berget och strålar ut över landskapet.
Svar från Arne Bivrin 2012-09-25 21:44
Tack Margareta, jag tror det fanns en tanke med det hela när jag knäppte. Det var inte den enda bilden...
Visst är det storslaget.
Dovrefjäll är imponerande och du har fått med den känslan. Jag passerade under tre dagar på en islandshäst och glömmer det aldrig.
Hälsningar Lena
Svar från Arne Bivrin 2012-09-25 22:01
Roligt att känslan går fram. Det skulle vara fantastiskt att "vandra" med islandshäst. Något att fundera på. Tack för kommentaren, Lena.
Hovis 2012-09-25 22:06
Ja men då får jag följa med =), kan behövas en hovslagare på plats om det blir en tappsko , plus att jag ridit in många islandshästar på Island =)
Lena Holm 2012-09-25 22:29
Det blir tappskor, jag garanterar och hovslagaren är guld värd i den terrängen. Kan verkligen rekommendera islandshästen. Med de goa hästarna kan man ha mer packning (högre komfort), man får dessutom se mer för man behöver inte titta var man sätter fötterna hela tiden. Det klarar hästarna själva...
Hälsningar Lena
Svar från Arne Bivrin 2012-09-25 23:28
Det här börjar ta form :-)
När sticker vi?
Margareta Cortés 2013-03-22 12:32
Till fjälls på hästryggen, får ta och lära mig att rida så kanske även jag kan komma ut på fjället.
Minnen som väcks när man ser den här bilden =)
Kommer ihåg när man tog en sopsäck i papper och lite plast att rulla in sig i på natten och metspöt var laddat med mask och öringarna högg hela natten =) man var väl ca 14 år och livet lekte =)
Och hem kom man när man tröttnat på att leva på bara fisk och ville ha något mjukt att sova i några nätter innan man stack ut igen =)
Mvh Anders.
Svar från Arne Bivrin 2012-09-25 22:03
Man är inte äldre än man känner sig, Anders ;-)
Besöket gav mersmak och funderingar på nästa fjällbesök. Detta var inte sista gången. Kanske får metspöt följa med nästa gång :-)
Fint ljus och vackert motiv. Man vill stoppa ner kåsan och ta en klunk av det där härliga vattnet.
Du lyckades bra med ditt slit, vacker och stämningsfull bild blev det.
Hör nästan porlandet och känner smak av det friska kalla vattnet.
Fast alla gånger man dricker av fjällbäckens vatten känns det inte lika fräscht. En gång på vandring i Norge drack vi
oss otörstiga i en bäck och fortsatte sedan vandringen uppåt fjället och upptäckte där att någon slängt en blöja i den bäcken.
Svar från Arne Bivrin 2013-03-22 13:58
Urk! Jag hoppas den inte var begagnad. Trots detta är bäckvatten kanske den allra godaste drycken, tycker jag. Roligt att du orkar skriva så vänliga rader. Har smärtan lättat lite?
Margareta Cortés 2013-03-22 15:14
Dessvärre så var blöjan inte ny utan välanvänd. Jodå smärtan ger med sig mer och mer.