Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Drottningholm x 3.. hemska Hipstamatic:-)

Jo, visst är det väl så..

Hipstamatic är väl mer eller mindre ett "skällsord"..i fotografkretsar. Lite som de förinspelade melodierna på det elektriska pianot.. eller något liknande. Fotografiskt halvfabrikat.. som gjort att spy galla över. Jag som precis införskaffat mig en Iphone.. är lite småkär i dessa hel- och halvcrazy "Appar".

Och till Thomas Meldert..om du läser detta, det finns ett minimörkrum med kemikalier i "riktiga" flaskor att köpa för 15 kr. :-)) Man klickar på en flaska..eller tre , drar i en spak, klockan tickar och man ser bilden växa fram.  Ja, det är väl så långt jag kommer i den "analoga" världen:-) Men missförstå inte, jag hyser den största beundran för hantverket.

En liten förklaring till ovanstående rader behövs kanske.. Thomas är en hängiven analog fantast,  dessutom med ett utmärkt bildseende. Thomas fick mig att köpa en lådkamera för 100 kr på Tradera:-) Jo, jag har faktiskt plåtat med den. Och..jo.. jag skulle kunna bli fast i det analoga "träsket":-) Önskar att dygnet hade fler timmar.

Nåväl sluttjafsat nu..

Här en Triptyk från Drottningholm.

 

/Anna

Inlagt 2011-04-19 23:26 | Läst 2599 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Var stoppar du in filmen i en iPhone? =) Drottningholmstriptyken är fin men jag förstår inte riktigt poängen med att låta bilder se ut som de gjorde för 50-100 år sedan med dagens tekniska möjligheter till perfektion =)
Svar från Anna-Lena Forsman 2011-04-20 08:38
Vet inte riktigt hur det går till.. Apple kan mycket som man inte förstår:-)Men tänk vad de måste ha haft kul, de som gjorde dessa "appar". Du ska höra det porlande ljudet när man häller kemikalierna i plasttåget:-))
Poängen är det "kravlösa" korniga resultatet, de bilderna väcker en experimentlust hos mig som är oerhört befriande. Jag älskar bredden inom foto, det gör att jag nog aldrig kommer att tröttna. /Anna