Fotorelaterade betraktelser

Buachaille Etive Mor

Den allra sista anhalten. Den allra sista bilden. Dagen hade börjat med ljus- och vädermässig sordin på heden Rannoch Moor och den slutade i samma dämpade tonläge. Regnet gav oss nätt och jämnt uppehåll nog att knäppa några bilder innan solen försvann långt ner bakom bergen och tog allt dagsljus med sig.

Jag underexponerar försiktigt för att lyfta fram den sena timmens blåton i vyn mot berget Buachaille Etive Mor. Sen kommer regnet. I kroppen en känsla av förnöjsamhet. Nu kan jag gott stänga av kameran för den här gången.

Detta är mitt tolfte och sista blogginlägg om resan till Skottland i november 2016. De tidigare inläggen hittar du här: Elgol, Loch Coruisk, Sligachan, Fairy Pools, Talisker Bay, Old Man of Storr, Quiraing, Neist Point, Blà Bheinn, Glen Etive och Rannoch Moor.

Tack för att ni ville hänga med!

Inlagt 2016-12-16 17:40 | Läst 6472 ggr. | Permalink
Snyggt och vackert. Gillar ljuset och färgen skarpt!
Svar från Billingen 2016-12-18 20:35
Tack Mikael, kul att du gillar bilden!
Väldigt fin reflexion och härliga berg! Himlen är jättesnygg och jag gillar den blå tonen. Berget i fråga dyker upp ganska ofta om man läser brittiska tidningar och böcker, men den här varianten var ny.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Billingen 2016-12-18 20:37
Du tänker nog på Stob Dearg i detta bergsmassiv, och vyn från andra sidan. Om det skrev jag i ett tidigare inlägg: http://www.fotosidan.se/blogs/billingsblogg/glen-etive.htm Tack för din kommentar, den uppskattas!