Fotorelaterade betraktelser

Rannoch Moor

Ingen av oss skulle satsat pengar på ljuset den här morgonen. Det såg verkligen dystert ut. Vi fick lite blåtoner och skyar innan soluppgången, men ingen gryning att tala om.

Inte desto mindre: det relativt flacka hedlandskapet har karaktär och erbjöd spännande motiv vi inte hade arbetat med tidigare under resan. Och på något sätt kändes den nedtonade stämningen passande då det var sista dagen på resan. Som ett stillsamt avklingande.

Tidigare inlägg från Skottlandsresan: Elgol, Loch Coruisk, Sligachan, Fairy Pools, Talisker Bay, Old Man of Storr, Quiraing, Neist Point, Blà Bheinn och Glen Etive.

Inlagt 2016-12-15 20:04 | Läst 7432 ggr. | Permalink
Även om ljuset svek så skapade du vackra bilder.
Heden med sitt vatten med blått blänk var vacker, eller är det vi i norr kallar myr?
Svar från Billingen 2016-12-16 08:36
Man skulle nog kunna kalla det myr, för väldigt blött var det. Undrar förresten om inte orden "myr" och "moor" har samma ursprung? Tack för din kommentar!
Den översta bilden är något som tilltalar mig. Mycket fin. Att vandra på en myr på hösten kan vara fantastiskt. Massor av färgsprakande motiv bland gräs, vitmossa, skvattram och odon.
Sten
Svar från Billingen 2016-12-16 08:38
Jag kan bara instämma; man får inte glömma bort detaljerna på marken även om landskapet är storslaget. Tack Sten för kommentaren!
Tuvorna fascinerar!
Svar från Billingen 2016-12-16 17:31
Eller hur! Vissa av dem lyste som stjärnor :)