SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#118. Vart är vi på väg?? –blir det någon grönska kvar??

Jag vet att detta inte är sanningen idag!! --men är det sanningen imorgon?? Går vi mot den här världen snart?? –är det två generationer fram?? --eller kan vi stoppa det!! Antalet gröna löv minskar för varje sekund!! –genom vansinnesfällning av vår urskog!!

Vi skövlar jordens urskogar för vad?? –bara profit!! Vi ökar halten koldioxid i vår atmosfär!! –och påskyndar växthus effekten?? Det låter som det skulle uppväga varandra?? – men så är inte fallet. Om vi hugger ned växterna för att bränna dessa så finns det inga kvar till slut. Så gjorde man på Island en gång!! –ett intressant skolexempel. Nu försöker vi göra det på en global skala!!

Till slut har vi en natur, som ger naturfotograferna motiv av det här slaget??

Kalhygge, Läckebo, 2011. Panasonic GH2, 100-300/4-5,6.

Bensinmack, Riddarhyttan 2011.  Panasonic GH2, 100-300/4-5,6.

Finns det något stopp!! –eller blir det en katastrof i framtiden??

Inlagt 2011-07-27 07:21 | Läst 10557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hur ska man tolka dina bloggar egentligen? Antingen är det naturflum eller prat om m4/3-kameror.
Svar från Bob Bovin 2011-07-27 13:48
Det går bar att tolka bloggarna som man vill.
Om du tycket det här är naturflum så är det din tolkning. Du kan ju förklara varför du tycket det är flum?
Visst har jag skrivet en del om halvformatkamerorna och det är för jag tycker de är ett bar alternativ till de större kamerorna. Jag använder större kameror också.
Det är fler som tycker m4/3 är ett bra alternativ
http://www.luminous-landscape.com/essays/on_safari.shtml
Anders F. Eriksson 2011-07-27 14:08
Jag är mest bara retsam. Det flummiga är att du beskriver hur naturen går sönder, samtidigt som du är noga med att berätta vilken utrustning du använt. Du skriver om överkonsumtion samtidigt som du berättar vilken utrustning du använt.
Själv överkonsumerar jag hela tiden utan att skämmas, och tycker det är synd att världen är på väg dit den är.
Svar från Bob Bovin 2011-07-27 14:19
Det här är ju en fotosida och jag tycker det är intressant om man berättar om vilken kamera man använt. Det här är en sedvänja jag tagit från många utländska siter. Jag är glad om det inte uppfattas som reklam, utan mer som varudeklaration. Jag önskar att det vore möjligt att lägga med en mer fullständig information. Men man kan ju argumentera för att det är onödigt, bilden är ju det viktiga.

Jag lever heller inte som jag borde lära! Jag har för många kameror och objektiv. Jag testar nu igenom en del gluggar för å se om man kan hitta bra gamla objektiv. Tyvärr är det ju just nu så att m4/3 är det nästan enda systemet man kan göra det på ett billigt sätt?
Anders F. Eriksson 2011-07-27 14:23
Du har förstås rätt - bilden är det viktiga, men det faller tyvärr bort i de flesta diskussionerna här. Jag reagerade dock på just det att du skriver vad du använt för utrustning - det borde egentligen vara ointressant :)

Själv äger jag "bara" två kameror just nu, men jag kan nog inte kalla mig asket för det i och med att den ena är en Nikon D3 och den andra en Fuji X100 ...
Svar från Bob Bovin 2011-07-27 15:06
Det finns en del prylnördar som tycker det är kul å veta vilken kamera som använts! Vi får väl sörva dem också.