SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1282. Leica M-P?? –en kamera för konnässören??

Traditionen från 100 år?? –med användning av seriösa bildskapare?? –och med en i stort sett konstant design?? –håller Leica många fotografer trollbundna??

Användandet av samma instrument för bildskapande?? –under en så lång tid?? –måste bero på något?? Kanske är det den enkla funktionaliteten?? –åtminstone var det så under den analoga tiden, med film som ljusuppsamlare?? Den nya digitala tiden har ändrat handhavandet?? –en del inställningar av datornatur måste komma till för att styra CMOS sensorn?? Nu tror seniorplåtis att en del förenklingar kommer att göras?? –som i Leica M 60. Så att vi kommer närmare den gamla filmtiden??

Vi bortser från prislappen för handarbetet att tillverka Leica M-P med glugg?? Kameran ger ett mycket ”gediget” intryck?? Det finns få saker att anmärka på?? Det blir personliga åsikter om detaljer?? Bildens tekniska kvalitet är superb.

Leica M-P med Summilux 50/1,4

Nu betyder det inte att bilderna blir bra?? –jo, om du är en skicklig fotograf??

Jag tror att få fotografer skulle säga nej till att använda en Leica M-P?? Det är ju dock några funktioner som saknas, som autofokus, bildstabilisator, snabb serietagning. Om du har små händer?? –så är Leica M-P tung och lite klumpig??

Är det motiverat med en prisskillnad på 10 laxar mellan M och M-P?? Snabbare processor, större buffert och safirkristall på displayen?? –ja kanske det är värt så mycke??

Leica MM + Summicron 35/2

Inlagt 2014-11-01 06:53 | Läst 3002 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag har ju ett par analoga M en M6 ttl och en MP och det är främst de jag använder när jag plåtar med mindre format och på stan. Jag föredrar ju även att plåta med film, men för mig är det de kameror som känns bäst och funkar som jag vill, en del tycker att de är gammalmodiga men jag skulle snarare säga: gör man rätt från början finns inte någon anledning att göra om senare. ;)
-affe
Svar från Bob Bovin 2014-11-01 15:00
Hej Alf,
Så länge jag använde analog teknik använde jag också M2, M4 och M6 ofta. Men även Olympus OM tyckte jag fungerade bra. Jag håller med om att det finns mycket positivt i analog teknik och Leica kamerorna var alltid mina vänner.
Alla år i framkallningsbad, även i mitt yrke, gjorde till slut att svår allergi slog ut den tekniken.
Idag gläds jag åt digital teknik, som ger nya möjligheter. Jag kan inte säga att jag saknar den analoga tekniken.
Hälsa vovven
Bob