SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1329. Bästa laget alla kategorier?? –dä ä min mening??

Cykelsport är en lagsport?? –i allra högsta grad?? Det optimala är ett lag med bara bröder?? –där alla känner varandra från barnsben?? –in i varje tanke och rörelse??

Därför blev Fåglumbröderna Sture, Gösta, Erik och Thomas oslagbara?? Fel säger du som kan Din cykelhistoria?? –OS i Mexico city gav ingen seger?? Nej, Du har rätt, men de blev slagna av ett garanterat dopat lag!!

Om Du vill läsa om bröderna så köp Lars-Gunnar Björklunds bok ”Dessa fantastiska Fåglums”. Då förstår Du hur svårslagna de var!!

Här kommer en bild jag haft i bloggen tidigare, men här är den obeskuren.

Den är tagen 1967 i Köpenhamn under Nordiska mästerskapen i lagtempo. Jag behöver väl inte säga att de vann. Du som kan cykel?? –kan läsa ut mycke av den här bilden?? Tänk efter i vilken ordning de kör??

Jag fick en förfrågan från en kommersiell firma, om att använda bilden på nätet. Jag följer BLF rekommendationer, och de tyckte nog det var för dyrt??

Inlagt 2014-12-18 07:54 | Läst 5133 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Omöjligt att inte minnas dessa bröder om man växte upp på 60-talet och gillade sport i alla former. Fusk förekommer överallt, det har fått mig att tröttna på sport för många år sedan, bara pengar som hägrar och styr. Vill de inte betala för din bild så gör du rätt som behåller den tycker jag.
Svar från Bob Bovin 2014-12-18 09:07
Hej,
Kanske man är på väg stävja dopingen i de breda leden, åtminstone hoppas man det. Å andra sidan har pengarna fått en allt mer stor betydelse inom allt, så även sport.
Tack för ditt stöd.
Bob
Bob, det är härligt att se hur exakt de ligger efter varandra fast det är en kurva! En perfekt bild som Du har taget! Du står också på rätt fotoplats i kurvan. Svarta skor, vita strumpor och svarta byxor, det var "lag" på det. Några andra färger fick inte förekommer där på den tiden. När jag hade tävlingslicens i Oldboys 1982, så tävlade jag i ett tempolopp mot Erik i Simlångsdalen. Han vann och jag kom sist :-)
Javisst, bästa laget alla kategorier!
Svar från Bob Bovin 2014-12-18 12:48
Hej Wolfgang,
Det var stil på den tiden, nästan ingen reklam.
All heder av dig som tävlat mot Erik, han hade bred kunskap inom cykel. Bra tempoåkare, utmärkt spurtare och vann mycket. Nordisk mästare på 18 mil bland annat.
Ha en bra dag i syd
Bob och Ninni