SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1465. Det har han råd med?? –eller vad tror du??

Vårt land visar verkligen upp ytterligheter?? –hemlösa lever under existensminimum?? –medan de välsituerade kan leve i lyx?? –några i gränslöst slöseri!!

Detta leder till en mycket farlig situation för vårt klot?? –nord-syd uppdelningen av den ekonomiska fördelningen?? –ser vi följderna av nu. Den fattiga södern flyr nu norr ut över Medelhavet?? Kunniga ekonomer och forskare förutsade detta redan på 70-talet. Detta blir också grogrund för religiös extrema ismer.

Varför blir det så här?? En liten pusselbit såg jag i ett TV program?? En medarbetare hos REUTER berättade att kunder som köper deras ekonomiska information om hela värden har datorprogram som gör 100 transaktioner per sekund?? Låt oss anta att varje transaktion ger en vinst på 10 öre?? Vad blir vinsten per dygn?? Jo = 864000 kr?? --utan att man gör ett smack!!

Jag tycker nog att vi borde ha parkeringsböter i vårt land?? –som är beroende av taxerad inkomst?? Å andra sidan de som har riktigt mycket pengar har ju ingen inkomst taxerad i Sverige!!

Lund anno 2015-04-23

Inlagt 2015-05-03 07:50 | Läst 2501 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nu satte du mig på pottkanten och jag kan inte kalla på Jonen för han är o solar på altanen.
.
Gissar detta är en bil som kostar mycket skall läsa lite kommentarer så klarnar det kanske
Gör aldrig det förrän jag skrivit mina.
En Porsche skrev den där Bert som har helt annan tro på allt än jag har.
Jag håller helt med om det du har skrivit för det är så jag själv bildat min uppfattning
om denna eländiga fattigdom.

Boken Tjuvarnas marknad var bra. Där var det gänget som inte kunde få nog förrän de var miljadärer.
Inte för pengarna för de kan inte användas under deras livstid utan för det var en klubb de ville vara med i.
Det var status det.

Nu gissar jag ni är solen också skönt
jag solar aldrig framsidan och baken behöver ingen sol
men skönt vara varm om ryggen.

Vi är lyckligt lottade alla fyra
har det vi behöver
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2015-05-03 14:03
Hej,
Vi har tagit vår promenad och skall ta lite kaffe på altanen nu. Sedan blir det lite sol för att få lite D-vitaminer. Det skall du skaffa också.
Vilken lyxtillvaro vi har
Kram från
Bob och Ninni
Bert 2015-05-04 11:42
Tänk det måste kännas mycket konstigt för Gun-Inger Arvidsson att jag Bert har en annan tro/lösning på planeten jordens fattigdomsproblem än den hon själv har. Ja, det måste vara en traumatisk upplevelse för G-I A att det fortfarande i post-DDR-sverige finns personer som öppet deklarerar sina mot MSS avvikande åsikter. Antar att detta oskick måste åtgärdas omgående, så brukar det vara här på FS.
bassa 2015-05-04 11:52
Hej då Bert! En gång för länge sedan åkte jag taxi hem.Jag var stöddig tyckte att jag begrep allt bäst. och påtalade att han borde ta en annan väg.
När vi sen kom fram begärde jag ett kvitto med färdväg, och det fick jag.När jag senare kollade kvittot stod det i stället för färdväg Jag tar inte skit av en luffare. Kloka ord!!!
Hej då LilleMvh Bengt.
Bert 2015-05-04 15:09
Hej igen "Lille Bengt"! Vår diskussion tycks ändå fortsätta trotts din tidigare framförda negation till fortsatt meningsutbyte - så trevligt, det finns hopp om dig "Lille Bengt". Du skriver att du "En gång för länge sedan" gjorde en för dig minnesvärd och lärorik taxiresa där du enligt dig själv uppträdde stöddigt genom att hävda att du "begrep bäst" - "kloka ord"(jag tar inte skit från en luffare) från taxichauffören fick du med dig på din fortsatta luffarvandring, det verkar dock som att du har fått ett gravt återfall i ditt forna beteende då du i dina kommentarer här i detta blogginlägg mästrar och går på som att just du BEGRIPER BÄST. Huruvida du fortfarande allt igenom eller bara tillfälligt/för stunden är en "luffare" har jag svårt att uttala mig om, dock verkar det som att du fortfarande uppfyller taxichaufförens kriterier för hur en sådan figur är beskaffad.
Ta emot skit får man oftast göra, dock har jag som målsättning att alltid kasta mer skit i retur än den jag får ta emot, detta oavsett vem som står som mottagare, "luffare" eller professor, kommunist eller kapitalist, skoputsare eller kung osv.
Vi hörs "Lille Bengt", det är jag alldeles säker på!
bassa 2015-05-04 17:00
Nu räcker det Berta, Inte ska vi väl jaga upp oss så här, ha en fin dag Berta.
/Bengt.
Känsliga saker du skriver om Bob! ;)
Men bra saker!
/B
Svar från Bob Bovin 2015-05-03 20:39
Hej,
Det borde inte vara det. Men pengar talar kraftfullt. Ingen släpper en förmån frivilligt.
Sänder klapp till Roffe, han förstår
Bob
Hej Bob.
Oh oh för ett ämne! Och då har vi Bert på banan :-)
I Danmark är trafikböter för stora trafikförseelser, beroende på gärningsmannens inkomst. Men det gäller inte för parkeringsböter och många (som har råd) bryter mot p-förbud och betalar. Det spelar ingen roll - de har råd.
Men bötesbeloppet kan minskas om du har en inkomst som ligger under en viss nivå! (Justeras regelbundet). Eller är under 18 år.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Bob Bovin 2015-05-03 23:44
Hej Erik,
Det är intressant att det finns lite olika modeller. Finland har inkomstreglerade böter.
Ja detta är små detaljer i det stora.
Hälsningar från Bob i Lund
Bert 2015-05-04 11:02
Erik Madsen(fälgfantasten) :-))) från det lille konglige riket danmark dyker alltid upp där jag kommenterar, han måste gilla mig skarpt den där dansken!
Erik Madsen 2015-05-04 11:12
Inga ytterligare kommentarer.
//Erik/DK
Bert 2015-05-04 23:15
Det ser jag fram emot Madsen - alltså, "inga ytterligare kommentarer" från dig!