SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2037. Prutsch?? –det är bra när vattnet är varmt?? –i norr??

Vem är det som klagar på att det är för varmt i Polarhavet?? –det är ju jättebra att det har blivit varmare?? Då kan vi sola på stranden?? –och maten som bjuds blir ju bara rikare och mer?? Så elda på för mer värme??

Du din dummerjöns du bara klagar på att det inte blir någon is här i norr?? Vi som är badandes till husbehov vi vill ju ha varmt vatten?? –för då växer musslorna till bättre och blir större?? Ju mer får vi att äta??

Ja, men isbjörnarna får ju ingen is att fånga säl på?? Snick snack?? –de jagar ju våra ungar?? Närru, ta en koll på vad blåvalen tycker?? –han käkar plangton till tusen här upp och han har kommit hit alldeles nyssens??

Blåval vid Svalbards kust

Vi valrossar tycker det är nog med is här upp i Svalbard. På den här bilden kan du ju se att det är nog med is??

Drivis vid Bråsvellbreen

Inlagt 2016-11-24 07:42 | Läst 3987 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
..å här sitter jag med redovisningsutveckling och systemproblem, med ett lager av Fuji + obskyra objektiv en masse som används för litet..

Som sagt tidigare, jag blir imponerad över vilka livshistorier som finns på FS, dels vad jag ser man har/haft för jobb, dels vilka fotografer man jobbat med.

Ett litet hopp om mindre förvärrning är ju att Mr. Trump sagt att mänskligt aktivitet kan ha en koppling..

-J!
Svar från Bob Bovin 2016-11-24 18:29
Hej,
Det kan va en bra ide att minska kameraparken, tror jag. Man borde bara ha en kamera.
Det finns många bra fotografer på FS, jag håller med.
Trump är på något sätt ett oskrivet blad som politiker. Man kan undra vad det blir av det.

Ha det bra
Bob
Finns både fördelar och nackdelar med den globala uppvärmningen, vem man är så beror det på om det är bra eller dåligt. Undrar vad dinosaurerna skulle ha gillat, bevisligen så fanns de uppe i Svalbard en gång i tiden.
Stämmer Al Gores förutsägelser så skulle vi få sjötomt och grannarna bli dränkta, inte så kul för dem, men vi kanske inte skulle gråta.
Isbjörnen får kanske bli brunbjörn igen?
Svar från Bob Bovin 2016-11-24 18:35
Hej,
För mer än 80 miljoner år sedan var kontinenternas platser en aning annorlunda. Jag tror att många dinosaurier skulle må bra idag, kanske inte Svalbard, men här i Lund vore det nog ok. Vi skulle nog kunna ha krokodiler här i en nära framtid.
På sikt så kan man inte bortse från att isbjörnen skulle kunna bli brunbjörn igen.
Ha det bra
Bob
Förändringar är förvisso på gång. Den enes död, den andres bröd...
Om man går efter den breda mittfåran i klimatdebatten, så påstås det vara helt klart hur förändringen ser ut och vad den kommer att leda till - men så förhåller det sig nog inte. Det är ännu oklart vad den mycket måttliga temperaturhöjning som skett hittills kommer att leda till, och det är ännu rätt oklart vad den egentligen beror på. Går man på koldioxidförklaringen så ger även det både förlorare och vinnare. Redan för tre år sedan inkom rapporter om att den gröna biomassan på jordens halvöknar har ökat med uppåt 20% till följd av den lätt förhöjda halten koldioxid i atmosfären. Nyligen kunde vi läsa att samma sak troligen gäller den gröna biomassan på hela planeten. Det är positiva nyheter i megaklass för en svältande värld.
Sedan kan man ju tycka att det vore bra om vetenskapen fick arbeta mer i fred, och slippa detta politiska ställningskrig i klimatfrågan - men det är nog att begära för mycket då det är så mycket pengar inblandade.

Bra bilder som vanligt Bob!
Svar från Bob Bovin 2016-11-24 18:38
Hej,
Jag tror nog att forskarna jobbar i stort sett ifred. Det viktiga borde va att politikerna lyssnade på informationen från resultaten. Några gör nog det.
Ha det bra
Bob