SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#73. Varning! –starkt manipulerad naturbild?? –eller kommungubbarna kan inte hitta hackan??

Härmed utfärdas en varning för maximalt manipulerad bild. Varje tillgänglig resurs har vidtagits för att förvränga bilden. Du kan helt invaggas i villfarelsen att naturen är något underbart, i stället för den totalt vrickade tillvaro vi har runt om oss. Ett exempel på detta visas också. 

Jag upptäckte, för länge sedan, att mitt objektiv Zuiko 16mm/3,5 har ett inbyggt rödfilter!!? Det måste ju testas!! --med den naturförvrängda inställningen för svartvitt!!  --som finns på min Panasonic GH2. Då säger nån??  --att jag kunde ju satt ett rödfilter på min gamla Leica M och plåtat med svartvid film?? --jomenvisst hade det gått bra!! Men då hade jag varit tvungen att framkalla filmen med kemikalier. Smutsigt jobb!!  Eftersom jag är en pensionerad kemist så har jag lagt av med det!! –I have done my share??

Ut i naturen å visa vad fina blommor!! --vi har?? --och sätt till lite fina molntussar på en klar himmel!! Vilken vilseledande bild av kretsloppet??

Vår oförstörda natur!? Panasonic GH2, Zuiko 16/3,5 med rödfilter

Alla klutar är tilltagna!! --för att manipulera bilden i LR3.4 och superskärpt i Ps 5?? Solstrålen är dock inte tillagd??

Du kan ju nu fås att tro att vi lever i idyllen!! –med inga problem i naturen alls!! Så är tyvärr inte fallet!! Vi gör allt för att öka förekomsten växthusgasen?? --koldioxid. Vi eldar upp växterna!! --som genererar livsviktigt syre till oss från koldioxiden. Detta hemska förfarande kunde jag bevittna i Lund häromdagen??

Lund 2011-06-08. Kommunalanställda eldar upp ogräs i stadsmiljön. Olympus E-LP1 med Minolta 28/3,5

Fullkomligt otroligt?? --vad är det för samhälle vi lever i?? Eldkastande, koldioxidgenererande ogräsdödare!! –mot växter som ger syre. Det är verkligen dubbel effekt av miljöförstörelse!! Var har ni hackan?? – kommunalgubbar!!

Inlagt 2011-06-12 06:45 | Läst 6463 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver