UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2212. Nä, man skall inte ha solglasögon på?? –alltid??

Elitidrottarna är levande annonspelare idag?? –varje klädesplagg är nog sponsrat av någon storfirma?? Kanske kontrakten föreskriver bärande av objektet på tävlingsarenan??

Solglasögon kan säkert vara annonsobjekt?? –och det är ju naturligtvis lätt att man glömmer var man har dem. Det vet även seniorplåtis?? –som i sökandet hittar sina glasögon kvar på näsan??

En höjdhoppare kan ju säkert ha kvar glasögonen vid inhoppningen?? –som Mike Edwards gör här.

Mike Edwars hoppar in med glasögon på i Lund anno 2017-06-10

Värre var det med vår elithoppare Erika Kinsey?? –hon glömde solglasögonen på i ett av tävlingshoppen?? Å då gick det så här:

Erika Kinsey tappar glasögonen och river i Lundahoppet anno 2017-06-10

Postat 2017-06-24 07:15 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#2211. Övergiven på posten?? –eller på vakt??

När det blåser hårt i motvinden?? –eller på toppen?? –så är det lätt att känna sig ensam?? Så kan det ju säkert va just nu?? –på det så kallade Postnord?? Du vet de som skall dela ut post??

Att någon politiker kunde va så blåögd!! –att de trodde på att slå ihop postverken i Norden till ett kommersiellt bolag?? –med bibehållen effektivitet?? Det var kanske direktiv från kontoret i EU??

 Ja, ja det var inte seniorplåtis som röstade på EU?? –han hade sett papperskvarnen i Bryssel från insidan?? –innan vi röstade om EU. Nu har vi fått papperskvarnen införd i posten också??

Nåväl någon hade varit tröstande nog?? --att sätta en docka på vakt?? --utanför den lokala posten i den Gamla staden??

Mycket omtänksamt och vänligt?? –ett tillrop att inte ge upp??

Lille kanin på vakt utanför posten i Gamla stan anno 2017-06-15

Postat 2017-06-23 07:09 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

#2210. Vi behöver förebilder?? –som visar hur man gör??

Ingen får hantverket med modersmjölken?? –man måste lära?? –steg för steg?? Då blir läraren viktig, för att inte säga oumbärlig?? Nu kan eleven ha så kallad ”talang”?? –å den varierar??

Så skall man lära sig att hoppa högt?? –så måste man få lära sig grunderna och ha det så kul som möjligt i samverkan med andra höjdhoppare?? Även här blir tränaren eller läraren viktig?? –men mest som en äldre och hopp kunnig vän?? Här kommer även ”idolen” in som en stimulation?? –då och då. Naturligtvis finns det inget bättre än en livs levande OLYMPIAGULDMEDALJÖR!! –som Stefan Holm!!

Tänk att få instruktioner från en som hoppat 240 cm!!

Stefan Holm instruerar blivande höjdhoppare i Lund anno 2017-06-10

När man ser Stefan verka tillsammans med ungdomarna slås man av hans mycket trevliga sätt och vänlighet. En värmlänning med båda fötterna på ”jorden”. Åtminstone för det mesta, när han inte hoppar. Han berättade, på frågan från en av ungdomarna, att han idag kan hoppa över 2 m!!

Seniorplåtis och assistent Ninni var i alla fall ”star-struck”:

Stefan Holm och assistent Ninni i Lund anno 2017-06-10

Postat 2017-06-22 07:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#2209. Vilken höjdare?? –på fall??

Det gäller att vara effektiv?? –stapla och bära högt?? Gamla stan i Kungliga Hufvudstaden verkar vara den stora platsen för stolbärare?? Skickligheten mäts tydligen i höjd och styrka??

Kafé Kladdkakan ställer ut bord och stolar nästan mitt i Stora Nygatan för att locka många turister?? –fram emot lunchen. Seniorplåtis var på ett kort inkognito besök?? –och kund inte låta bli att dokumentera stolstaplandet?? Här kommer en kort dramatisk dokumentation??

Högmod går före fall i Gamla stan anno 2017-06-15

Postat 2017-06-21 07:08 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#2208. Vilka tjejer vi har?? –uppe i luften??

Konsten att hoppa högt är svårbemästrad?? –det är inga hjälpmedel, mer än ett par stadiga skor med spikar?? Sedan är det bara att lära tekniken?? –att hoppa över ribban på rätt sätt??

Konsten är att föra kroppens tyngdpunkt (var sitter den?) över ribban?? –helst med densamma under ribban?? –vid passagen?? Många hoppare är långa och smala?? –all övervikt är av ondo??

Sedan är det bara att lära sig tekniken?? –från någon som kan den?? –kanske till och med från en riktig mästare??

I söndags klarade Sofi Skoog, IF Göta, kvalhöjden 194 cm till nästa VM. Det var tävlingar på Stockholms stadion och Erika Kinsey, Trångsvikens IF, var på håret att ta samma kvalhöjd. Veckan innan hade Erika hoppat 192 cm på Lunds IP, där tävlingen Lundahoppet ordnades för herrar och damer.

Seniorplåtis och assistent Ninni har tillbringat många timmar på 80-talet när barnen var friidrottare. Vi tänkte att det skulle vara kul återvinna gamla minnen och se en tävling.

Det fina var att det var en liten tävling med bara höjdhopp. Man kunde komma nära hoppställningen?? –och plåta med vidvinkel. Även så är det svårt att plåta höjdhopp?? –just detta att visa att det är HÖGT!! Här kommer Erik först och sedan Sofi:

Erika Kinsey och Sofi Skoog klarar ribban i Lund anno 2017-06-10

Båda hopparna hade förstklassiga rådgivare. Erika fick råd av Linus Törnblad och Sofi av Stefan Holm:

Vilka rådgivare!! Linus Törnblad och Stefan Holm på plats i Lund

Sofi och Erika är bästa tävlingskompisar, som du säkert såg på Stockholms stadion.

Erika och Sofi vid inhoppningen

Tävlingen vanns av Erika på banrekordet 192 cm och Sofi hoppade något lägre.

Det kommer mer bilder från de här tävlingarna!!

Postat 2017-06-20 06:42 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 443 Nästa