UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#521. En del har en j#*¤a otur?? –som den här?? –tomaten!! –eller björken!!

Livet är fult av vägval?? –och aldrig vet man om man har valt rät?? Det kan också hända att oturen spelat in?? –eller slumpen?? Kanske är det så att slumpen i själva verket är hela mekanismen?? –för liv!!

När man fotoflanerar så dyker det ibland upp sådana motiv?? –som illustrerar just begreppet slumpen?? Ofta är det baserat på att det spelar ingen roll?? --i det stora hela taget?? De finns ändå så många alternativ givna av naturen!! Somt hamnar helt enkelt av slumpen på hälleberget?? –å då måste försynen gripa in om det skall bli något resultat??

Fotoflanören fick detta illustrerat för sig!! --på en av sina rundor i hemstaden. En tomat, vackert röd, hade hamnat pyrt till?? –kompisarna lågo mera väl till för att bli inhandlade av stadens husmödrar?? Huruvida denna situation fick en lycklig lösning?? –kommer aldrig att dokumenteras!! --ty fotoflanören fick inte stanna?? –då assistenten Ninni påkallade transport till nästa inköpsställe??

Lund 2012-09. Olympus E-PL1 + Lumix 14/2,5.

Tanken kan, likt ett frö spridas till de mest underliga ställen!! –sällan, kan den dock bli fruktbar likt ett frö. Den allra minsta lilla gnutta jordmån?? --kan starta en växtprocess, som aldrig en tanke kan göra. Detta blev helt klart?? --en regnig fotoflanördag, då det plötslig gick upp för mig?? --hur ett björkfrö kan dana liv??

Lund 2012-09. Olympus E-PL1 + Sigma 30/2,8.

Liv ur lite och av lite?? –kanske detta kan ses som en ljusglimt inför den globala uppvärmningens följder??

Postat 2012-10-01 06:37 | Läst 4288 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7