UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1057. Banksy was here?? –nä,nä inte här!

Konst på väggarna?? –eller upp åt väggarna?? –dä inte så dumt?? Så har det varit i alla tider?? Nu lär graffiti konstnären Banksy ha varit i huvudstaden?? Han ligger dock inte bakom allt!

Seniorplåtis har alltid tyckt att det varit spännande med offentlig konst?? –som affischer och målningar på väggar. Ibland blir jag dock tvivlande?? --när målandet blir störande som på tåg och uppenbart skräpig påverkan på byggnader. Den anonyme konst aktivisten Banksy tycker jag dock har nästan alltid en knorr på sina alster, ibland med politisk eller social kritik?? Detta tycker jag är ok, och jag har inte ont av att han hyster in ordentligt med kulor för sin konst??—då har jag mer svårt för att  bankbonusarna är så skyhöga??  Det ryktas att han varit i kungliga huvudstaden?? –och hoppas det kommer att synas i den offentliga miljön??

Jag är dock säker på att han inte ligger bakom de här verken??

Postat 2014-03-21 06:57 | Läst 3085 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#1056. Första koll på A6000?? –tänkbar kamera för fotoflanören??

Sony A6000 visades upp på Naturfotofestivalen!! –är det en tänkbar fotoflanörkamera?? Seniorplåtis fick sätta i ett SD kort och trycka av några testbilder.

Fotoflanören är ute efter en liten lätt systemkamera, utan spegel och men med en bra sökare!! Det skall gå att använda vilket objektiv som helst?? Kameran skall starta upp snabbt och vara tyst. Det finns en bra kandidat!! –Panasonic GX7?? Den väger 405 g, men A6000 väger bara 285 g-- inte oväsentligt?? GX7 har massor av bra objektiv att välja på?? –och seniorplåtis tycker om 12-14 mm brännvidd (FOV som 24-28 mm på FF).

Lilla A6000 ligger bra i handen. Ergonomin är utmärkt för små händer?? –och sökaren är utmärkt!! Fokus från kombinationen kontrast/fas är blixtsnabb!! Kameran är tillräckligt tyst för gatufoto!!

De flesta systemkamerorna idag har nästan oändligt många varianter för inställning av kamerans funktion?? –hälften kunde va nog. Testkameran hade ett zoom objektiv?? –och som vanligt med Sony objektiv så var det ganska klumpigt. Seniorplåtis skulle använda ett ”pannkaksobjektiv”, som Sony`s 20 mm(FOV 30 mm)??

Lightroom 5 har ingen ”RAW-läsare” ännu?? –så jag fick börja med att kolla in bildkvaliteten på 6M jpeg bilder?? De såg verkligen mycket bra ut?? –med 6000x4000 pix bildyta. Det är en fördel för fotoflanören att ha mycke pix?? –om beskärning av bilden behövs och seniorplåtis behöver det!! Om du klickar på de här bilderna?? –så får du en 100% utsnitt av obehandlad bildytan??

Med en zoom som den här begränsas skärpan i utsnittet av objektivet?? –inte sensorn?? Jpeg bilderna var mycket trevliga direkt ut ur kameran!!

Den här kameran är värd en mer detaljerad test, när den kommer ut om en månad. Den kan mycke väl vara en bra kamera för Leica M objektiv?? –men en av nackdelarna för Sony kameror är att utbudet för objektiv är inte så imponerande?? –och de är ofta klumpiga. Men å andra sidan detta är en ganska billig kamera?? –i det här segmentet?? –du får nästan 10 kameror i stället för en M!!

Postat 2014-03-20 07:17 | Läst 9556 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

#1055. Livet kring en dom?? –soldränkt?? –nja…..

Förr var kyrkan centrum mitt i byn?? –korspunkten för livets skeenden?? Det är lite så nu för tiden också?? –trots allt det moderna. Sydsidan samlar in solens värme i den grå domen!!

Stannar man upp?? --så ser man att kring denna Lundadom!! –hur folklivet fortfarande innehåller många viktiga skeenden?? –såsom, vila, kärlek, arbete, värme, kelande, sömn och död??

Här fångat under några få minuter!! –av seniorplåtis.

Lund anno 2014-03-13

Postat 2014-03-19 07:09 | Läst 2889 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#1054. De kommer att ta över?? –ingen tvekan eller återvändo??

I det långa loppet så kommer de att ta över?? Oavsett vad vi sätter emot?? –så finns kraften att alltid ta över?? De har funnits länge?? –och kommer att överleva oss!!

Varje gång slås man av detta?? –vilken livskraft!! De kan bända sig fria genom nästan vad som helst?? –asfalt, gatustenar och nästan ingen  jordmån alls?? Så länge det finns en sol kommer de att finnas där?? –oövervinnliga och muterade till nästan vilken form som helst?? Växterna tar alltid över när vi har lagt in!!

Lund anno 2014-03-14

Postat 2014-03-18 07:17 | Läst 3012 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#1053. Infrastrukturen i Skåne?? –vart tog den vägen?? –rena medeltiden??

Vi försökte att ta oss till Hässleholm från Lund i lördags?? –efter en liten storm?? Tänkte ta tåget?? –men nix, nedriven kontaktledning?? Tog bilen?? –men stoppades av nedfallet träd??

Var tog den fina infrastrukturen i Sverige vägen?? –har vi flyttat tillbaka till medeltiden?? –då korta resor tog dagar!! Banverket, var har ni gjort av underhållet av järnvägsnätet?? En liten storm i Skåne river sönder tågtransporterna för en hel dag??

Vägverket, var har ni gjort av underhållet av vägarna?? –träden rasar ned över riksvägar och stoppar trafiken totalt?? –i många timmar!

Vem bär ansvaret?? –politikerna?? –generaldirektörerna?? –nä ingen har ansvar?? I landet utom sig?? –har inge ansvar!!

Bosjökloster, Skåne, anno 2014-03-15

Postat 2014-03-17 07:13 | Läst 5083 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa