UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3549. Tiden är inne för?? –va, jo de glada färgerna??

Det behövs nu i dessa tider?? –fröjd för ögonen?? –för stimulerande till positiva tankar?? –och tro på framtiden?? Nu kan vi besöka torget om vi vill mätta hjärnan på stimulus??

Nu får man ju hoppas att fjädrarna i varje påskris?? --inte har blivit ryckta från någon liten ledsen kyckling?? –som får frysa ett tag??

Färgprakten i Lund anno 2021-03-20

Vad det någon som föreslog monokroma bilder i stället??

P.S. Kamera: Sony a7RII + adapter M39 -> LE + Canon 25mm f:3.5 D.S.

 

Postat 2021-03-26 07:38 | Läst 1000 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#3548. Wellpapp och kartonger?? –big business

Vem kunde ana detta?? –för ett års sedan?? Då hade man ju satt slantarna i postorder och förpacknings aktier?? –men de ekonomiska rådgivarna var inte alerta nog?? Får fundera på repressalier??

Nu får man glädjas åt möjligheterna att handla vad som helst?? --var som helst på klotet?? Enda problemet är att det blir så mycke kartonger att kasta på återvinningsstationen:

Ninni vid kartong kastet i Lund anno 2021-03-24

 

Postat 2021-03-25 07:30 | Läst 1591 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#3547. Ä det för lätt?? –å plåta??

Har du märkt att det är många knappar på din kamera?? –som du inte använder?? Du ställer in?? –å sedan ändrar du mycket lite?? För det blir rutin och enklare?? –att köra i samma spår??

Så är det med seniorplåtis?? –nåväl han har ju inte så varierad motivbild idag?? Det blir ganska enformigt fotoflanerande i den lilla akademiska bondbyn i syd?? Kanske byter han objektiv för att det är kul?? –eller så kör han en film genom någon gammal analog kamera??

Proffsen tycker man skall vara supervarierade med olika uppdrag och massor med inställningar på sina proffskameror??

Men de senaste årens systemkameror riktar sig till ett så stort publikområde som möjligt?? Det leder till att kameror är ytterst avancerade och klarar nästan allt?? Utom att rosta bröd!!

Det betyder att möjligheterna att ställa in kameran är närmast oändliga?? Manualerna är bristfälliga?? –troligen orsakade av dator översättningar?? --å det underlättar inte inställningarna?? Antalet knappar som kan programmeras sitter så tätt att de inte får plats rätt?? --för fingrarna.  

Det här kan påverka kreativiteten hos professionella fotografer?? –och här finns en fotograf som tar upp detta. Så man frågar sig om inte någon tillverkare skulle kunna vinna en marknad genom att tillverka en ”enkel” proffskamera??

Seniorplåtis har löst detta problem genom att sätta en gammal vidvinkel glugg på en nästan ny överkomplicerad kamera. Bara en fast inställningskombination behövs?? Inget behöver ändras under fotoflanerandet??

Sony a7RII +LM adapter + Canon 25mm f:3.5

Då är det fullt möjligt att ta en sådan här bild av en man på språng:

Man på väg till en kopp te i Lund anno 2021-03-20

Postat 2021-03-24 07:30 | Läst 1365 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#3546. Datum satt?? –för SPRUTAN!!

På fredagen behagade posten komma med BREVET?? –från regionen?? Seniorplåtis hade befunnits tillhöra fas 2?? –den som skulle få sprutan?? --mot dödligt insjuknande av covid-19.

Det förklarades att man var beviljad möjlighet att beställa sprutan?? –för stick i högerarmen?? –jo, jag sover på vänster.

Men det var inget brev till assistent Ninni?? –hon är tre månader äldre än gubben!! Man skulle kunna gå in på 1177.se och beställa tid?? --på vårdcentralen tilldelad sedan länge. Med en ganska komplicerad ingång till tidbeställning?? –troligen avsedd att gallra bort de i datorer obevandrade?? Nu spelade det ingen roll för det fanns inga tider inlagda?? –detta kunde konstateras hela helgen?? Telefonbeställningar fanns naturligtvis inte under lördag och söndag??

På måndagen ”gav datoralternativet upp redan vid 8.00. Det gick inte att komma in med Bank-id ens på 1177.se. Men under av alla under klockan 9 kunde man få vårdcentralen att återringa klockan 9.21?? Några minuter över den tiden ringde en snäll röst och föreslog spruta den 31 mars kl 18.05!!

Nu gällde det att ta en chans?? En förfrågan om att kunna beställa tid för Ninni också?? –trots att hon inte fått något brev från regionen?? Den snälla rösten förklarade glatt att hon kunde boka även en tid för Ninni. Sköterskan föreslog klockan 18.10 samma dag?? Fantastiskt, vilken service??

Därmed hoppas vi på ett liv efter detta?? –ett år av frivilligt nöjescentrum?? --för att undvika en dödlig virus??

Nöjescentrum under ett år

Postat 2021-03-23 07:43 | Läst 1547 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

#3545. Det ÄR billigt?? –eller dyrt??

Vem vill inte komma hem med ett fång röda blommor till assistenten?? –och här fanns det verkligen tillfälle till det?? Det är Jenny som annonserar dessa generösa priser på Mårtenstorget!!

Men det lönade sig inte att vara snål?? –å bara köpa tre?? –för då åker man på en hundring i avgift?? Så överflöd anmodas?? –å det kan ju va kul ibland??

Skynda, skynda till Jenny å köp blommar i Lund anno 2021-03-12

Postat 2021-03-22 07:27 | Läst 1661 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa