Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Två bilder av Plejaderna

Med några månaders mellanrum är dessa bilder tagna på denna grupp stjärnor, som har sitt namn efter sju systrar som enligt grekisk mytologi flydde undan Orion, den store jägaren. De jagas nu över himlavalvet av just Orion.

Det översta fotot är taget med ett fast 50 mm-objektiv jag sällan använder nu för tiden. Att huset är avklippt beror på att annars skulle jag inte få med hela stjärnhopen utan problem. Det var för kallt att vänta på att jorden skulle röra sig så stjärnhopen kom närmare horisonten. Jag tog bilden i mitten av mars 2017.

Det undre fotot är taget med ett 16-300 mm-objektiv som är mitt huvudobjektiv numera. Det gröna kommer från ett avtagande norrsken som var väldigt aktivt denna natt i slutet av oktober 2016.

Vad tycks om bilderna? Jag har inte använt någon form av så kallad stacking eller liknande, endast bearbetat dom i Lightroom.

Inlagt 2017-03-22 02:40 | Läst 5251 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?