Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Fråga om Vintergatan

Jag har läst påståendet att bästa tiden för att fota Vintergatan är nu. Då är min fråga, hur ska man kunna se nåt när morgnarna fortfarande är så ljusa?

Denna gryniga och aningen skeva bild är tagen i mars månad, med norrsken och allt. Jag undrar också om de tips för inställningar som ges av erfarna fotografer stämmer in överallt. Jag upplever nämligen att de inställningar de talar om inte stämmer in på svenska förhållanden. Nu påtalar de förstås att man ska pröva sig fram med olika inställningar, så det gör jag. Ändå får jag den känslan att de har tillgång till mörkare förhållanden än jag kan få fram där jag bor.

Jag bor i Västra Dalarna, med Malung och Mora som lyser upp natthimlen. Tyvärr är mina favoritstjärnbilder oftast i söder så även ljuset från städerna där lyser upp natthimlen under klara nätter. Sen är nätterna ofta fuktiga så det blir inget klart ljus, Det blir gärna nån form av dis som gör stjärnorna lite oklara.

Nån som kan ge tips som stämmer in på svenska förhållanden och som motverkar de fuktiga nätterna?

Inlagt 2017-08-11 10:02 | Läst 2644 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?