Här publicerar jag mina foton, utan tanke på vem som kan tänkas gilla dom eller inte. Allt möjligt som fastnar i "skottgluggen" kommer hamna här.

Var är sommaren?

Var är sommaren, var har den tagit vägen? Ett tecken på att det inte varit någon riktig sommar är att det här där jag bor (Malung) bara har varit två åskväder sen i maj. Ett annat tecken är mer synligt varje dag, nämligen hur folk klär sej. Jag har inte sett något åtsittande plagg alls ute på gatorna. Det brukar man kunna göra även under lite kallare somrar. Jacka och långbyxor har dominerat synintrycken. Så denna sommar går till historien som en av de regnigare och kyligare.

När det inte regnar har det varit molnigt, vilket jag tycker själv har varit den dominerande vädertypen sen november förra året. Vintern och våren var lika misslyckade dom för det brukar vara soligt här under den perioden. Jag vet inte med vilka medel meteorologerna ska kunna förvränga detta till att det ändå var en av de varmaste somrarna vi upplevt, som de brukar kunna göra, men på nåt vis lyckas de nog kollra bort oss. Vi får se hur det blir med den saken. Med statistik kan man lura vem som helst.

IMG_5340.jpg

Det har dock varit gott om kakor och annan mat att äta, inomhus.

Saw

De dagar solen har skinit har det förstås varit varmt och gott, så klaga ska man inte göra. Den har ju varit där. Men det myckna regnandet och de envetna molnen har gjort att de flesta mornar har varit kyliga, rentav kalla. Nåja, hösten kan inte bli sämre, eller?

Inlagt 2015-08-02 10:34 | Läst 1617 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Sommaren? Tror det var den som blåste förbi här i dag, strax innan åskvädret tog med sig den bort. Den gav mig i alla fall ett sommarminne i form av ett getingstick.
Ser gott ut där på fatet.