Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tidiga vårkänslor.

Sen ett par år har vi ju numera vårt gamla fattighustorp i närheten av Örbyhus i norra Uppland i stället för fjällstugan i Härjedalen.  Som tidigare har vi under vintern  samlat på oss en hög nya prylar och saker som vi förvarat i lägenheten för att under våren transportera upp till torpet. På den senaste tiden har det känts som att våren snart gör sitt intåg, fast man kan aldrig vara riktigt säker. Vi har varken körkort eller bil så när vi skall forsla upp saker till torpet måste vi lita på släkt o vänner. Förra helgen var det kanonväder och vi bestämde att det var dax för första turen upp till torpet och vår chaufför för dagen blev min systerdotter Jannica.

På vägen upp stannade vi till i ett Bauhaus köpställe och handlade tio säckar jord och vi hittade också ett bra parasoll som dom sålde ut till halva priset.

Det gamla torpet som ligger ca 12 mil hemifrån hade klarat av vintern bra, vi har dessutom en granne där som är fast boende som kollen lite. Nu har ju vintern varit ganska mild i år och inte har det varit några större mängder snö där heller.

Innan vi drog  hemåt svängde vi in till pizzerian i Örbyhus för att få i oss lite skaffning efter dagens arbete. Efter maten kollade Jannica och hustrun virkmönster för en väska i mobilen. Örbyhus ligger i Tierps kommun och har folkmängd på ca 2000 pers och det ligger på lagom cyckelavstånd från vårt gamla torp. Där finns en också en ganska stor ICA, färghandel plus lite annat. Om ca två månader kör den riktiga torpsäsongen igång...

.

Från Skånearkivet...

Jag vill inte påstå att jag har någon riktig ordning på mitt digitala bildmaterial. Kopior på hårddiskarna och alla bildarbeten har jag såklart, men dom ligger i de flesta fall lite här och där. Men då och då går jag igenom de olika mapparna och försöker organisera lite och slänga en massa kopior och skräpbilder. Skånemappar har jag ett antal efter alla resor dit ner bla då tömmningsmappen 2009-05-17 där jag hittade nedanstående bilder från en tripp ner till Östra Torp och Smygehuk.

.

Till slut en av mina favoritkonstnärer Chuck Close igen...

En liten kort artikel/video om Chuck Close om hans stora Polaroid porträtt. Om ni blir intresserade är det bara att googla på Chuck Close, finns massor av info och videos på nätet.

.

Bonusbild.

"Sartre blev 75. Hemingway, 62, Miller 93, Strömholm 83, Bresson över 95, Kertesz 95, osv,,fotografer tenderar att leva länge, men det beror nog på allt fix de fått i sig i mörkrummet. En fotografs lungor är en silverskål från Scanfix." - Micke Berg

.

Hade gott!

Bernt

Inlagt 2014-02-28 11:50 | Läst 8716 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett gott tecken med vårkänslor! Även om jag kan hålla med om att man kan tveka lite just nu.
Det blir säkert en trevlig sommar för er på det fina torpet. Och Skåne, visar du fint!!
Va rädd om dig och lev länge!! //Peter
Svar från kreatören 2014-03-01 11:23
Jag satsar på Strömholms 83...till att börja med!
Fint reportage och fina bilder och fin text, tex den här,
"Jag vill inte påstå att jag har någon riktig ordning på mitt digitala bildmaterial. Kopior på hårddiskarna och alla bildarbeten har jag såklart, men dom ligger i de flesta fall lite här och där"

Skönt när man känner igen saker!
Då känner jag mig inte så ensam! :)
/Bengan
Svar från kreatören 2014-03-01 11:28
Den som lär känna sig själv får med tiden många underliga bekanta...-)
Visst är det skönt med vårkänslor och skönt att se att du är så pigg nu att du kan åka ut till stugan.
Fina bilder som vanligt.
/Krister
Svar från kreatören 2014-03-02 10:36
Tack Krister! Kroppen har tagit en del stryk vilket jag nog får leva med...
Fina bilder men jag fastnade verkligen för dom svartvita bilderna från Smygehuk. Första svartvita är en härlig komposition och ett otroligt landskap. I andra svartvita fastande jag för kontrasterna i byggnaderna tillsammans med konverteringen. Tredje bilden har ett härligt djup i sig och jag gillar hur piren och horisonten flyter samman.
Ha det fint!