Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från Karlsson via Carlsson till Carlzon...

Det har varigt rörigt i mitt liv med stavningen av mitt efternamn. Karlsson som Skatteverket tycker att jag skall stava det har jag aldrig gjort och inte gjorde mina föräldrar det heller. På bilden nedan min fars (Göte Carlsson) märkliga namnteckning på en gammal köpehandling.

Carlsson hette jag alltså tills jag skaffade mig mitt första pass då det blev Carlzon. Någon gång i början på sextiotalet försökte jag ändra stavningen hos myndigheterna men fick avslag och av vilken orsak kommer jag inte ihåg. Sen har det liksom flutit på utan större problem och jag har inte brytt mig tills för en tid sedan när en av damerna på ICAs postutlämning till början inte ville lämna ut ett bokpaket. Så då skickade jag in via nätet en namnändring till Patent och Registreringsverket och blev samtidigt av med 1800 pistoler.

Häromdagen fick jag ett snyggt registreringsbevis med bekräftan att jag hädanefter får stava mitt namn Carlzon (vilket jag ifs gjort de senaste femtiofyra åren). Så nu har jag också bokat tid hos Polisen för att fixa ett nytt ID-kort och där är det såklart flera veckors väntetid. Det finns ca 550 Bernt Karlsson med lite olika stavningar i landet och ungefär 55 av dessa bor här i stan.

.

Mera Karlsson...

Ibland funderar jag på vem som tog hand om den resande Karlsson på taket. Mest eftersom jag bor i Vasastan och i närheten där Karlsson skapare Astrid Lindgren bodde. För att dukumentera Sverige åkte världens bästa Karlsson  under en runt bland medlemmar här på fotosidan. Hos mig var han i början av augusti 20o8 då vi tillsammans åkte ner till dotterns sommarställe utanför Nora och käkade kräftor.

.

Vad händer annars då?

Jag har även i år fått en inbjudan att vara med och visa lite bilder på Gnesta Planket och nu blir det för mig tredje året i rad jag deltar där. Gnesta Planket är en endagars fotoutställning i centrala Gnesta och lördagen 26:e juli går det av stapeln i år.  Det har tidigare varit deltagande fotografer från Tyskland i söder och Ö-vik i norr, från Karlstad i väster och Gotland i öster! Kända namn som Micke Berg, Sune Jonsson-stipendiat, Lars Epstein, DN-fotograf, John Artur Ekebert, de hemlösas fotograf, samt flera Christer Strömholms-elever har deltagit, samt många intressanta yngre fotografer! Frågan är om jag skall försöka hitta på något nytt?...eller för sista gången visa mina självporträtt!

.

Lite mer med fotoanknytning...

På facebook har det startat några grupper där man kan sälja och köpa fotoprylar och jag har gjort båda delarna. Just nu har jag ett antal saker till försäljning där. De två första objekten i nästan nytt skick.

Tilt och shift objektivet Canon FD New TS 35mm f/2.8 S.S.C. Kan lätt byggas om för EOS med EdMika adaptern.

Panoramakameran Panon Widelux 1500, swing-lens kamera för 120 film med bildvinkel på 150°.

Lite storformatsobjektiv som jag har liggande. 1. Linhof Summar-S 5.6/150 mm Schneider-Kreuznach. 2. Sinar Super-Angulon 1:8/65 mm Schneider-Kreuznach.  3. Technika Super-Angulon 1:8/75 mm Schneider-Kreuznach.

Alltså inte någonting direkt för digitalfotografer utan mer för oss lite lagom äldre analoga gubbar.  Är ni intresserade av något är det bara att du hör av dig här eller på fejjan.

.

Fikaboken!

Boken om Sergio Larrain, det bästa bokköpet på länge. En tung bok i många bemärkelser och flera har skrivit om Sergio Larrain och boken tidigare. Läs till exempel "Fotografier för bildtrötta"  Claes Gabrielson utmärkta text! Ingen billig bok direkt, men du får drygt två kilo bilder på 400 sidor! ...och en utmärkt inspirationskälla.

.

Bonusbild!

Bruce Gilden har ju varit i stan så nu är det blixt rakt på som gäller för gatufotograferna ett tag. Mitt  självporträtt den här gången är mera blixt rakt på in da house.

,

Det var allt!

/Bernt

Inlagt 2014-05-10 14:54 | Läst 5355 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag säger då det, har samma problem men med stavningen av förnamnet. Var inga problem tills terroristerna slog till men jag har tills vidare löst det med `dubbel bokföring´ liksom;)

Stephan (Stefan)
Svar från kreatören 2014-05-11 10:16
Som jag skrev så har jag inte tidigare haft några problem, utan det är först nu på ICA-Posten som dom blivit griniga. Men om en månad är allt löst för då har jag förhoppnings fått mitt nya leg.
Kul att du gillade Larrain-boken.
Har du ingen Super-Angulon 90/5,6 i gömmorna?
-affe
Svar från kreatören 2014-05-11 10:25
Fin fin bok! Några flera "lösa" gluggar har jag inte liggande. Däremot har jag en fin Linhof Cardan Bi storformatare 9x12 med en Nikkor glugg 210 mm. Men det är en bänkkamera så det är ingenting man drar runt på stan med direkt.