Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

I går var det skolutflykt för fikagänget på Tårtan för att hälsa på magistern i Gnesta!

Leif tyckte för några veckor sedan att vi skulle åka ner till Gnesta och hälsa på Bengan och fika i stället för ett han skulle komma till oss i Stockholm och Tårtan fiket på söder som han gjort nu i många år. Så igår vid tolvtiden samlades ett gäng gubbar på söder för att dra ner till Gnesta. Vi var fem stycken som fick åka i Leifs fina kombi Saab söderut, vad jag kommer ihåg så var det hans sjätte Saab bil. Lite roligt var det när vi stadsbor kom till Gnesta och först körde in i "byn" utan att veta riktigt  var stället låg där vi skulle träffas. Leif och jag körde igång våra mobiler för att hitta rätt och en viss förvirring uppstod när fem personer hade lite olika uppfattning om hur vi skulle köra. Till slut loggade jag in på fikets mapp adress och lagom när vi kom tillbaka till avfarten till Gustafsvik Cafét fick jag igång min gps.

Här är vi alla framme vid Gustafsvik och väntar på att magister Björkbom skall komma. Från vänster vi som åkte i bilen Krister, Leif, Ulf och Stefan.

En trevlig och söt servitris mötte upp oss och hälsade oss välkomna till Gustafsvik.

Sen när vi närmade oss ingången till Gustafsvik Cafét upptäckte vi att Bengan hade en liten separatutställning där med hans numera ikoniska bilder från 60-talet.

Väl inne fick vi sedan träffa Bengans fotogäng från Södertälje Kent, Bengt-Åke och Ronny.

Bengan kollar på Leifs gamla fina  Asahi Pentax med ett ännu äldre objektiv.

Fint gammalt rum satt vi i det fina försommarvädret på Gustafsvik  och timmarna flöt iväg ganska snabbt samtalen handlade som vanligt om en massa intressanta saker som om banker och arbetsmiljöer, telefonutvecklingen från början av sjuttiotalet och framåt. Lite om Rogers fina arbetsplatsbilder som fick mig att tänka på Jens S Jensen och Yngve Baum.

Gör gärna ett besök! Gustafsvik Levande Ljus och Café.

.

I förra bloggen visade jag det här självporträttet taget i mitt kompakta badrum där förresten flera självporträtt kommit till. Från Bengan fick jag då den här kommentaren: Ps. Har en bildidé vad gäller sista bilden! Ha byxorna nerdragna! :)

Och jag är inte den som är den, så jag gick hela vägen!

/Bernt

Inlagt 2016-05-19 11:17 | Läst 6004 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du e en häftig och modig fotograf! :)
Det finns det för få av idag!
Ingen mellanmjölk här inte! ;)
/B
Ps. Gillar din min på sista bilden! :)
Hehe, fin liten goss-stjärt där! ;)
Jasså du har varit utsocknes också.
La filen på dropbox och mailade länken, hoppas det funkar.
/Affe