Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

HDR som inte ser ut som HDR...

 

Man behöver ju inte dra på för kung och fosterland som dom flesta gör med sina HDR-bilder.
Det här bilden är ju iofs ingen äkta HDR eftersom jag gjort den från en RAW-fil. Pseudo HDR brukar en del kalla dom. Utsnittet crop 100 %.

 



Richo R8
Igår gick jag upp till Hornsgatan och Svenska Kort, Stockholms trevligaste fotobutik enligt många. Jag har länge tänkt och köpa en liten "lillekamera" som jag kan ha i bröstfickan. Efter att ha snurrat runt på nätet och kollat det mesta hade jag till slut fastnat för en Richo R8 som jag tyckte skulle passa mig bra, både i storlek och kvalité.
Gert som har fotobutiken Svenska Kort var en ny och mycket trevlig bekantskap för mig. Kunnig, hjälpsam, serviceinriktad och pratsam. Han laddade min nya kamera med ett fulladdat batteri och ställde in alla grundfunktioner på R8:an så att jag kunde börja fotografera direkt när jag lämnade butiken. Duktig säljare som han var sålde han också på mig ett 4 GB kort med kortläsare.
Här kan du se Alf Johanssons fina porträtt på denna sköna man.



R8:an har en upplösning på 10 megapixlar och mycket zoom, motsvarande 28-200 millimeter i småbildsformat. Stor och klar skärm på 2,7 tum med 460 000 pixlars upplösning. Bra för mina något av åldern utslitna ögon.  Testbilden frihandstagning  med 1/8 sek, 28 mm f/3.3 och känsligheten på ISO 100. Ögat 100 % crop.

Bra makro också 1 cm i vidvinkelläge. Här var det ca 5 cm. 

PS! I förra veckan läste jag på en annan blogg här där någon höll på med en utvärdering av R8:an, men jag kommer inte ihåg just nu vem det var. Kan någon hjälpa mig?

 

 

 

5 dagar kvar nu innan jag drar upp till fjälls. Man kan ju alltid hoppas på en sån här fångst igen, fast det händer nog bara en gång i livet.

 

Fortsättning följer...

Bernt

Jamtland, jamtland jamt å ständutt! (Republikan Jamtland) 

Inlagt 2008-06-11 03:18 | Läst 13360 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det kan kanske vara denna blogg du menade.

http://www.fotosidan.se/blogs/alex/index.htm

Sen tror jag att det finns en till som håller på med R8an, men hittade den inte.

Mvh / Henrik
Svar från kreatören 2008-06-11 10:20
Tack, tack..!!
Ja till Gert brukar vi titta in då och då, en riktigt "skön lirare" som jag gärna handlar av :)
-affe
Hej hej. Jag håller på och testar. Nu är du ju så att jag inte är en van kameratestare och gick på pumpen dirket. Man kan inte börja recsensera innan man har testat klart. =)

Men det kommer en utvärdering.

/ Alex
Jag minns att jag sett den övesta bilden på din blogg tidigare, fast i sv/v. Minns att jag tyckte det såg himla bra ut, och undrade om det var anlogt eller digitalt! Men alltså, var även den sv/v version en HDR-bild?

Wow, vilken fångst! :) Vad är det för några, rengbåge, öring, lax eller?
Svar från kreatören 2008-06-14 13:53
Den s/v bilden som jag visade tidigare var inte någon HDR-bild utan bara en s/v chanel-mixer konvertering.
Röding och Sik är det.
R8 verkar vara ungefär vad jag letat efter också. Men jag är skeptisk till kameror utan riktig sökare. Alla LCD:er jag sett hittills är värdelösa utomhus när solen skiner. Hur är det med R8:an kan man använda LCD:n i solljus för att komponera bilden, eller blir det mest sikta och chansa?
Svar från kreatören 2008-06-14 13:40
Jag tycker att LCD:n fungerar rätt bra även när solen är framme, man kan justera ljusstyrkan på den rätt bra.