Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lördagsgodis...

Hösten på väg..? Det redan känns lite i luften tycker jag...bäst att dra söderut ett tag. Så nu på fredag sätter jag mig på bussen och åker ner till min kamrat Chris i Brödåkra, Skåne. Hoppas det inte blir så stressigt som förra gångens resa ner då den korta paus man skall få i Jönköping för en liten bensträckare gick upp i rök då bussen var försenad vid ankomsten dit. Lite Jobbigt att sitta på en knökfull buss i så många timmar utan paus.
Funderade först även den här gången på att ta tåget i stället eftersom SJ gått ut så hårt med att dom sänkt priserna, så jag kollade upp priset hos SJ och där kostar en enkelbiljett för mig 919 SEK, Swebuss tar 346 SEK... så därför får bli "boskaps" bussen igen.
Bilden ovan, min skånekamrat Chris "The Trucker".

Rapport från fönsterbrädan III



Den femte blomman har nu slagit ut på vår Brudorkidé och som ni ser på bilden har den fortfarande tre knoppar som förhoppningsvis också kommer att blomma.
På ovanstående bild har jag arbetat med digital Orton effekt. Orton effekten har fått sitt namn efter fotografen Michael Orton och går i grunden ut på att man lägger ihop två  bilder, en skarp och en oskarp.



Orton effekten passar nog bäst för växt och naturbilder men går naturligtvis att nyttja på vilka motiv som helst, självporträtt tex.
Om ni är har lust finns det lite att läsa om det här här: Nature Photographers
och här: PCIN



Den här helgen är vi hundvakt åt en av sonens hundar, som här ligger och myser i "farfars" fotölj. Dobbermannen Mino är en gammal man nu och ligger mest och sover, när han inte hänger efter "farmor" i köket.

 

That's all folks!

Bernt

Inlagt 2008-08-30 19:22 | Läst 11134 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?