Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från London till Galway tur och retur, och sen till Dalagatan 44 år senare.

Häromdagen gick jag igenom en del gamla dialådor och hittade bla dessa bilder som är från en resa jag och en kamrat gjorde till England och Irland sommaren 1964. Vi liftade från London upp till Liverpool där vi sedan tog en färja över till Dublin och därifrån var det meningen att vi skulle lifta vidare över Irland till Atlantkusten och Galway. Det visade sig att portieren på det hotell vi tog in på i Dublin talade lite svenska. Han hade arbetat i på ett hotell i Malmö tidigare och han kom ursprungligen också från Galway och skulle dessutom åka över dit och hälsa på sina föräldrar om ett par dagar. Så då fick vi hänga på...bra va!


De nu ganska blekta glasmonterade Hasselbladsdiorna från resan är inskannade på min mycket enkla flatbäddare. Dom hade genom åren fått ett häftigt rödstick men det gick att fixa till ganska hyggligt.

 



Mitt arbetsrum

 



Röjningen/städningen och arkiveringen av alla prylar, bilder, böcker och tidningar i mitt arbetrum är inne på sluttampen. Många fulla flyttkartonger blev det som åkt ner i källaren. Ett stort antal sopsäckar blev det också som skall bäras ut på gården i helgen för på måndag kommer det ett företag och hämtar alla våra grovsopor.

 

PS. Lite konst skall naturligtvis upp på väggarna också bla den här fina serien handkollorerade bilder av fotografen Karl-Roland Schröter från mitten på 80-talet. Ser ni vad snyggt jag själv kom med på bilden nere till vänster.

 

Det var allt för stunden!

Inlagt 2008-11-27 16:11 | Läst 10632 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tjusig förvandling =) Som en Fågel Fenix eller Särimner är (nästan) allt tillbaka och som nytt.
Gratulerar till ditt "nya" arbetsrum.
Svar från kreatören 2008-11-28 05:09
Tack,tack!
De flesta saker jag som fanns i mitt arbetsrum kom från mitt tidigare kontor på stan. Numera är jag ju en glad pensionär, så det skall nog bli lättare att hålla ordning nu när jag inte längre är yrkesverksam.
Så där välordnat, rent och snyggt är inte bra för kreativiteten ;).
Du får börja återställa den oordnade ordningen, men det brukar ju lösa sig själv med tiden förstås :)
-affe
Svar från kreatören 2008-11-28 05:14
...det känns lite tomt, konstigt och kliniskt rent just nu. Men människan är ju rätt anpassningsbar :0).