Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om Photoshop CS4 + lite om Skåne och ett självporträtt

Det blir inte så mycket fotograferande för mig så här års. I stället sitter jag mest och pular i min lilla kammare med gamla bilder från arkivet.
I dag satt jag och gick igenom bildarkivet från mina Skåneresor, mest för att träna upp alla de nya funktionerna Bridge och i nya Photoshop CS4:an med den den nya ACR:en.
I nya ACR:en kan man verkligen trolla med sina bilder om man gillar sånt, och det gör jag eftersom jag nog är mera "bildmakare/fotoillustratör" än ren fotograf.
Kreativ behandling av verkligheten kan man nog kalla vissa av de bilder jag gör. En del andra kallar det att "leka" i Photoshop, men det gör absolut inte jag.


Dollargrin från en bilutställning på Sofiero Slott


Den 13 maj 2007 besökte jag tillsammans min skånekamrat Christer naturreservatet Hovs Hallar på Bjärehalvön för första gången och det var en mäktig upplevelse. Vädret var kanske lite för fint för få riktigt spännande bilder. På vägen ner mot stranden mötte vi ett gäng fotografer som påpekade för oss att alla motiv redan var tagna så det var lika bra att vi packade ner våra kameror. Men det gjorde vi självklart inte.
Stigen ner är ganska brant och stenig och eftersom jag har lite svårigheter med balansen så fick jag ta det försiktigt,stativet som jag hade med mig fick fungera som stödkäpp.
Trots det vackra vädret blev det ändå några bilder från stranden.





Vi träffade också på ett annat gäng fotografer nere på stranden och när vi kom i samspråk med dom visade det sig att dom också var fotosidanmedlemmar som hade haft en träff därunder dagen.


Här jagar dom motiv med sina teleobjektiv.


Och det här var det dom hade siktat in sig på just då.

Första självporträttet för året som avslutning.

 

Trevlig helg!

/Bernt

Inlagt 2009-01-23 11:01 | Läst 7478 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
"På vägen ner mot stranden mötte vi ett gäng fotografer som påpekade för oss att alla motiv redan var tagna så det var lika bra att vi packade ner våra kameror."

Konstigt att någon uttrycker sig så. Min åsikt om saken är att om man för att ta ett exempel har en skål. Alla ser den på olika sätt, har olika stil osv. Så därför blir ingen bild lik den andra. Det gäller att hitta sitt eget sätt att se på saker och ting :-) Egna vinklar etc.

Fina bilder som vanligt i din blogg.
Ha en fin dag Bernt.
Mvh Lena
Du skrev att du hade lite problem med balansen?!
Tvärt om, du är en mästare på kreativ färgbalans. Önskar att du kunde sammanfatta en del av dina metoder för kreativ bildbehandling i en bok eller DVD (som Mattias på Moderskeppet) för det är nog många som skulle vilja ta del av det. Boka mig för första boken (eller skivan).
/nic