Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Källarstädning plus några ”memory lane” bilder, en test och ett filmtips!

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I dag har vi hafti gårds- och källarstädning i vår bostadsrättsförening. Eftersom jag (enligt min fru) har svårt att slänga saker så är vårt källarföråd så proppat att det inte går att få in en enda pryl till. Så idag tänkte jag då att skulle bättra mig lite där och därför röjde jag lite i några av våra ca 30 flyttkartonger. Vilket betydde att tömde några kartonger, slängde det som jag inte ville ha kvar och la tillbaka resten. Sånt här tar tid då det dyker upp intressanta saker och ting som man inte sett på en herrans massa år. Det är lätt att man försvinner bort en stund längs memory lane...

 


I en lådorna hittade jag några gamla bilder från en resa till Irland sommaren 1966. Troligtvis tagna i Dublin. Jag har tidigare i min blogg vid något tillfälle berättat att jag 1969 på grund av vissa omständigheter förlorade hela mitt negativ och bildarkiv, så dom här bilderna hade jag totalt glömt bort.

 


Jag hittade också mitt gamla SJ-kort från första terminen på Kursverksamhetens Fotoskola plus en bild från samma tidsperiod. Troligen tagen på en resa till Paris som ett gäng från Fotoskolan gjorde. Den enda som jag kommer ihåg namnet på av personerna på bilden just nu är Sam J Lundvall (till höger). Alla bilder ovan reprofotograferade med kompakten.

 

Powershot G11 vs Panasonic LX3 vs Sigma DP2

 


Siten ephotozine har gjort en testjämförelse mellan ”ädelkompakterna” Canon Powershot G11, Panasonic LX3 och Sigma DP2

 

Filmtips!


"Rififi"

Om ni har tillgång till Axesskanalen i ert tv-utbud så kan ni där i kväll kl.20.00 se den franska gangsterfilmklassikern Rififi av regissören Jules Dassin från 1955. Den handlar om en kupp mot en juvelerarbutik och mest berömd från filmen är nog själva inbrottet som är en halvtimma långt, nästan en helt tyst sekvens utan dialog och musik.

Rififi blev den största filmsuccén i Frankrikes historia. Dess nakna våld och brott mot konventioner - såväl cineastiska som moraliska - gjorde att den totalförbjöds i flera länder

A triumph of celluloid!!!

 

Trevlig lördagskväll!

/Bernt

 

Inlagt 2009-11-28 14:53 | Läst 6387 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Åhh dessa fotografiska gruvor vi har att gräva i. :) Vilka fantastiska porträtt från Irland du funnit i din källargruva. Dom ser riktigt klassiska ut.
Riktigt fina foton du grävt fram ur förrådet.Och LX3:an verkar suverän som reprokamera.
/Stephan
Tack för Riffi-tipset, den ska ses. Bra Irlandsbilder.
/John-Erik
Ja dessa upptäcktsresor i gamla kartonger kan ta sin tid ;)
Själv kommer jag ofta ned från vinden med mer prylar än jag bär upp :)

Fina bilder, då får släpa ned Irlandsbilderna så vi får se mera!

-affe
Det tar tid att städa förråd särskilt som många saker från minnenas allé dyker upp!
Porträttet på den lilla irländska flickan är bland det bästa jag sett i porträttväg! Den skulle jag gärna ha på min vägg, vad tar du för en A4 kopia?
//Chasid
Sam J Lundvall minsann! Redaktör för tidskriften Häpna vill jag minnas. Som jag slukade varje nummer av som knatte.

Tja, gräva i det förgångnas flyttboxar är att gå ned sig i kvicksand. Men om man uppbådar all sin kraft lyckas man ibland röja bort lite. Jag är rädd att den personliga historian är för tung att släpa på.

Det finns alldeles för många kameror jag vill ha :-) Den där Powershot G11 verkar ju störtläcker!
Kvinnor förstår sig inte riktigt på kultur va!? ;)
Släng inget,
lägg det i litet ordning bara, då tar det mindre plats!!! :)
Så gjorde jag i garaget! :)
B)
Trevlig läsning och härliga Irlandsbilder.Har också ett projekt med en massa bilder från mitt föräldrahem, jag har försökt att grovsortera. Men det tar tid.
Stig