Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Panasonic LX3 vs Panasonic GF1

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Jag har läst här på FS-bloggen att en del LX3 ägare uppgraderat till nya GF1:an. Lite sugen blir man ju även fast det inte är aktuellt för min del, just nu i alla fall.

Jag gillar verkligen min lilla LX3:a och den hänger med mig överallt numera. Varför blir jag då lite sugen på GF1:an? Jo för den större 4/3 sensorn naturligtvis. LX3:ans lilla sensor är bara på 43mm2 mot GF1:ans 225mm2. Detta gör att man tex kan klättra upp i ISOn rätt ordentligt när det behövs. Jag kör aldrig LX3:an över 400 ISO och för det mesta på 200. På GF1:an kan man (vad jag har sett) gå upp till 1600 innan det börjar bli för brusigt.

 


 

 

På Flickr har jag hittat en bra jämförelsetest mellan GF1:an och LX3:an. Och lättast att jämföra jpegtestbilderna (400 ISO) från de två ”Panasonicarna” är att öppna två browserfönster. Vill man gå lite djupare finns det också RAW filer att ladda hem.

Lite beroende på vad man skall fotografera så har båda kamerorna sina fördelar tycker jag. Om man är ute efter bättre bildkvalité så vinner GF1:an klart men den är också större och nästan dubbelt så dyr.

 

 

En liten påminnelse!

 


 

Sista möjligheten att se Irving Penn utställningen på Gun Gallery den här helgen.

 

 

 

Dean Martin vs Foster Brooks

Trevlig kväll och helg!

/Bernt

 

Inlagt 2010-01-29 17:55 | Läst 6707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kollade på en repris av Curtis och indianerna nyss. Ett mäktigt livsverk! Tack för tipset!
det verkar bli fullt upp med galleribesök i helgen. Härligt!
Penn utställningen är verkligen superbra. Trist att den slutar så fort.
lx3 är jättebra om man inte fotograferar så mkt på kvällen. Och så startar den direkt och tar bilden när man trycker av. Jag fotograferar ännu med lx3:an lika mycket som gf1:an. Lx3 är helt enkelt den bästa kompaktkameran
Penn blir det till helgen!
GF1 med 20/1,7 är fin men betydligt större än min LX3:a. Just det här med storleken är ganska betydelsefullt när man valt kameran som komplement till en fullvuxen systemkamera och på senare tid även en inte helt liten M6.Så jag är nog mest nyfiken på utveckligen av `småkamerorna´. Enligt ryktet skall Panasonics LX4:a presenteras i Februari.
/Stephan
Har precis skaffat en GF1 som komplement till min Nikon D3. Har även beställt en adapter mellan Nikon och MFT, ska bli spännande att testa GF1:an med nikon optik.
Så här långt är jag mycket nöjd med Gf1:ans reseultat.
//Leif