Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #6 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE


 

Regn i natt och gråväder i morse men på eftermiddagen klarnade det upp men på nyheterna säger dom att det kommer lite svalare fulvär igen.. Och Tre Kronor gick vidare på halvfart mot Danmark. Det känns lite märkligt att kolla på hockey när det är finfint försommarväder ute som det var här i går. I morgon eftermiddag tar Tre Kronor oss till finalen…med lite tur. Men hockeyungdommarna verkar vara tända så dom kan nog överraska igen.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Tusenskönor (Bellis perennis) i Christers gräsmatta, numera förvisade till “Flower Heaven” efter attack från hans Stigagräsklippare. Bilden är dragen ett par varv i Topaz Adjust.

 

Min värd Christer har också arbetat som kock tidigare i sitt liv vilket gör att  man blir kraftigt bortskämd med en massa olika godsaker på matbordet. Men ibland till lunch kör vi lite enkelt som tex korv (vegitarisk) eller havregrynsgröt med lingonsylt. Nu på eftermiddagen blir det rabarberpaj med vaniljsås och till kvällen troligen kokt fisk.

 


”En god måltid börjar egentligen redan på torget, i hallen, snabbköpet eller varhelst du föredrar att inhandla din mat. Det är rasande viktigt att man får tag i goda råvaror, fräscha grönsaker, välhängt kött, lagrad ost – och helst till priser som inte gräver hål i plånboksfickan. (En eloge till alla tjejer som varje dag kan hålla god mat på bordet inom rimliga budgetgränser. Det, mina herrar, är en konst som borde medaljeras!)”. Grabbarnas Stora Kokbok 1975.


 Annars då...


I veckan som kommer fyller sonen år. Det känns som om det var i går jag tog den här bilden på hans ankomst till den här planeten för ca trettiosex år sedan. Min dotter fyller fyrtio i höst. Vuxna människor båda två nu fast fortfarande på väg liksom. Nikon F/35 mm.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Juniorerna tränger sig på!


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

I dag kl. 18.30. Men rätt vad det är så kommer det en blogg från Gnesta om något sällsynt Jupiter objektiv från trettiotalet tillverkat i 110 exemplar, då är det kört igen!

 

 

 

 

"Mina ungar har sagt till mig: Fan, kan du inte skaffa dig åtminstone en normal kompis. Nej, för jag är inte intresserad av det. Hellre då Micke Persbrandt och Thorsten Flinck."
/Stefan Jarl   (snott från Thomas H Johnssons blogg).

 

Trevlig helg från Skåne!

/Bernt

 

Inlagt 2010-05-21 17:02 | Läst 5281 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag brukar alltid klicka in några extra gånger för statistikens skull ;)
Kul att följa dig såväl hemma som borta.
-affe
Svar från kreatören 2010-05-22 13:06
Man tackar för extra klicken!
Trots det lilla antalet besökare kommer det med stor säkerhet flera kortrapporter från Brödåkra.