Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Årets julgran, Mugurel Popescu's porträtt och årskort på Fotografiska.

Vi har köpt julgran av samma säljare på Odengatan i femton år nu. Vi och vi föresten, det är hustrun och min svärfar Jocke som gör det traditionsenligt sista helgen före jul. Sedan brukar hustrun också ensam klä granen (hennes val) medans Jocke och jag mest ger uppmuntrande tillrop samtidigt som vi tar oss en liten whiskeypinne och kollar på skidsport på teven. Skidskytte var det som gällde i lördags.  Jocke som var en ganska duktig skidskytt i sin ungdom, han fyller 90 snart så det var ett tag sedan han höll på.  Han har tidigare berättat för mig att dom på hans tid hade tre skidskyttegrenar, liggande p å 500 m, knästående på 300 m och stående på 100 m. Dessutom sköt dom med helt vanliga mausergevär och inte med dom specialvapen som dom har nuförtiden. Sen var det också på den gamla tiden mest folk från skytteklubbar och militärer som tävlade.

 Carlzon i airbrush.

Airbrushartisten Mugurel Popescu från Rumänien är klar med mitt porträtt. Han har berättat för mig att han inte tidigare gjort något liknande. Han arbetar mest med motivlackering av hjälmar, motorcyklar och bilar.

 

Fotografiska då…


Jag har vunnit ett årskort till Fotografiska i en tävling som en av deras sponsorer (Filippa K) hade nyligen, den julklappen tackar man för.

För övrigt...

I dag var det snöskottning av taket i vår fastighet och det dundrade ner en hel del snö på trottoaren…

…vilket gjorde att medborgarna sen fick vandra ute på gatan.

Hoppas ni alla får en trevlig julhelg!

/Bernt

Inlagt 2010-12-22 16:51 | Läst 7445 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Önskar också Dig en trevlig julhelg.
Hälsning
Jan
Grattis till årskortet och grattis till det personliga porträttet!
Så trivsam din bunke blir när den är julpyntad! Även jag överlåter julbestyren åt makan, som så gärna tar på sig den uppgiften. Men vi gör inte mycket väsen av julen själva, någon gran har vi inte.
Ett årskort skulle man ju inte tacka nej till, nu ska jag ju snåla in på FS-avgiften så man kanske ska lägga pengarna på ett årskort i stället.

Porträttet på dig blev ju "asgrymt" eller vad man ska ta till för något. En skicklig konstnär är han, och du har ett fint tomteskägg :-)

God Jul! /Thomas
Underbar konst den rumänske luftpenselkonstnären har gjort av ditt självporträtt.