Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Vad kan man göra för att bli lycklig?

När jag började tänka på det här med att göra en fotobok var den mest tänkt för familjen, alltså hustrun, dottern och sonen. Sen när jag började berätta om fotoboken i bloggen var det direkt ett antal av mina läsare som hörde av sig med intresseanmälan och det var ju glädjande. Efter att ha funderat vecka kom jag fram till att göra boken som ett litet konstprojekt, alltså en liten begränsad numrerad och signerad upplaga. Sen var det bara att kolla upp pris och bestämma hur många exemplar jag skulle printa. Det är som ni vet inte så billigt att göra böcker i små upplagor så jag var ganska osäker från början om var smärtgränsen låg för mina eventuella köpare. Till slut bestämde jag mig för att göra en 30 exemplars upplaga.

Om man ser till den tid jag lagt ner på boken så är det ingen strålande affär för mig men den går i alla fall inte back och jag har blivit lite lyckligare under arbetets gång och kommer samtidigt kanske att göra en del andra lite lyckligare och gladare en bit in i framtiden, hoppas jag.

Böckerna kommer att vara klara hos Blurb den 24 och sen tar det en 4-5 dagar för FedEx att leverera till mig. Bara så att ni vet, ni som slantat i förskott och väntar på boken. Tack alla köpare för att ni deltagit i mitt lilla bokprojekt.

/Bernt

Inlagt 2011-01-20 15:29 | Läst 8868 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag är säker på att nöjet blir ömsesidigt =)
Jag hoppas att den slant du får in ändå räcker till några pipstopp :-).
Skall bli spännande :)
-affe
Jag räknar med att det blir en strålande affär! För mig i alla fall! :)
Dels för att boken e så billig, se'n kommer värdet på boken att stiga ganska snabbt då fotografen är spännande, intressant OCH udda!
Och sedan finns det väldigt få exemplar av boken!
Allt går min väg liksom!!
B)
Baserat på de bilder av Bernt Carlzon jag kan se här på Fotosidan så kommer boken att bli en av de bästa och mest inspirerande fotoböcker som någonsin utgivits. Med detta skrivet så förstår ni nog att även jag skulle vilja köpa ett ex om de håller sig inom mina smala budgetramar.

Till er som vill veta vad som krävs för att ta högklassiga fotografier så har jag sett att Bernt använder sig bl a utav en Canon G5... Själv har jag nu en G12 och kan därför inte åstådkomma de mästerverk som Bernt presterar...

Jag är ganska mycket intresserad av om Bernt plåtar med kameran inställd på svart-vitt eller kör i färg och väljer svart-vitt i datorn. Jag är också nyfiken på hur mycket Bernt jobbar med sina bilder i datorn. Är t ex de vinjetteringar man ser i en del bilder en effekt som görs i burken?
Finns det fortfarande möjlighet att köpa ett ex?
I så fall gör jag det.

mvh Christer
Svar från kreatören 2011-01-20 22:29
Sorry Christer men alla ex år sålda. Men jag har fått lite nya idéer under gång så jag kanske återkommer med ett nytt bokprojekt längre fram.
Kul att ditt projekt ledde fram till detta resultat. Bara att gratulera. Jag väntar på min första BLURB-bok. Om det ser bra ut så ska jag se om folk på jobbet vill köpa ett ex - jag har drivit ett kort, privat fotoprojekt på jobbet nämligen. Spännande.BLURB verkar vara en lysande idé både affärsmässigt och för oss amatörfotografer (för proffsen oxå). En win-win-situation som jag ser det. / mvh FiCa1
Kul med en uppdatering så man vet vad som händer.
Tycker det är ett kul projekt och personligen tycker jag det är roligt att stödja foto-boks projekt, jag har t ex en del av Micke Bergs böcker också och försöker få andra som är duktiga att göra böcker.
Blir det en "As I See It Again" då ;)
/Peter
Svar från kreatören 2011-01-22 07:07
Lite mera uppdatering då! 14 kg böcker är just nu på väg från Blurbs tryckeri i Veldhoven (Holland) till Paris för vidare flygtransport till Arlanda. Beräknad leverans onsdag eftermiddag.
Dina bilder tillhör de mer inspirerande på Fotosidan så tack för ditt bokprojekt;)
/Stephan
Svar från kreatören 2011-01-23 11:03
Tack själv Stephan! Boken är ju liksom lite "the best of"... fast på papper.