Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från Vasastan till Skeppsholmen tur och retur + lite kameraporr!

Som jag skrev i mitt förra inlägg skulle jag på tisdagen besöka Moderna om inget annat pockade på uppmärksamhet. Och så blev det. Lite bekväm var jag i dag så det blev tuben ner till T-centralen och därifrån i lagom takt ut till Skeppsholmen.

Jag har fortfarande lite besvär med min kropp vilket gör att höftlederna gör sig påminda efter en stunds promenerande, särskilt om det går uppför, och det gör det lite i Skeppsholmsbacken upp till Moderna. Det märks att ens hydda börjar närma sjuttio kan man säga. Bilden: Vad inte många vet är att det är popkonstnären Robert Rauschenberg (han med geten och bildäcket) som gjort Modernas logotype.

Jag har för vanan att tillbringa en bra stund bland foto och konstböckerna innan jag går in på utställningarna. Denna gång blev det dock inga inköp.

Del 2 av Modernas satsning på fotografi då. Man tappar nästan andan av all bra fotografi riktigt tungt var det att se alla originalkopior av bildmästarna, både de svenska och internationella.

Här Irving Penns  fina porträtt av Ingemar Bergman.

Det var fler än jag som ville dokumentera.

Christer Strömholm hade ett eget litet rum med originalkopior i mindre format.

Christers Terragona hund fanns naturligtvis med. Såg just att en 24x30 kopia fanns med på Auktionsverkets kommande fotoauktion med ett utrop på SEK 50-60 000. Kanske dags att sälja snart?

Efter ”pensionärsutflykten” till Skeppsholmen traskade jag i solskenet in till city igen, stannade till en stund i Kungsträdgården där det var gått om soldyrkare. Handlade två 30x40 ramar på Gallerix och fick där också två passpartouer tillskurna. Tog T-banan från Hötorget till Odenplan. Bilden: På SL gör dom sig ingen brådska direkt.

Som sagt en riktigt tung utställning som jag kommer att besöka minst en gång till. På en skala 1-10 får den !0+. Som tur är har jag också medlemskort som gör att jag kan springa till Moderna och Fotografiska så ofta jag har lust. Det fina med Modernakortet är att man också får fritt inträde också till Nationalmuseum, Magasin 3, Thielska galleriet m.fl.

 

Åsså lite kameraporr så här på slutet!

 

/Bernt

Inlagt 2011-04-20 11:34 | Läst 7049 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ojojoj, en Tenax II i fint skick! Småbildskvadrat på 24x24 mm. Suck! Du äger förstås alla?
Svar från kreatören 2011-04-20 12:50
Tråkigt nog inte, men nån annan gör det för dom kommer från samma blogg.
N Thomas Meldert 2011-04-20 12:54
Menar du Ellens?
Kamerorna måste ha varit hermetiskt tillslutna. Inte ett dammkorn så långt ögat kan nå :-).
Damm är ett gissel för oss som har svarta fotografiapparater. Bilderna är nog retuscherade också misstänker jag.
Är den där graffitin deras logo? Det var som tusan!

Är det faktiskt tillåtet att fotografera på museet?

Och så är det inte snällt att visa sådana spännande kamerabilder utan att säga ett knäpp om vad det är för något. Abbans!