Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Plötsligt ville alla “klämma” på Ellens i går…

Det var ju ett tag sen jag hade möjlighet att träffa ”Ellengänget” livet kommer ju liksom in och sätter käppar i hjulen för en ibland. Men i går var det dax igen. Jag var lite tidigt ute så jag smet in på Galleri Kontrast på vägen och tittade på en utställning av den polske fotografen Tomaz Gudzowaty. Tunga suggestiva bilder från sportens värld.

Tomaz Gudzowaty har belönats med priser i bland annat Pictures of the Year International, World Press Photo, Humanity Photo Awards, NPPA Best of Photojournalism och Grand Press Photo.

Flera fina bildreportage på Tomaz Gudzowaty site!

 

Åsså Ellens då…

Och var var det då alla ville “klämma” på jo Fujis nya X100. Leif hade fixat ett låneexemplar från Fujifilm över dagen som han fyndigt gömt i ett påskägg. Och det var Bengan som fick öppna ägget vilket ni kan se i Jan-Olovs blogg. Och vad Bengan tyckte kan ni läsa här! Det tog en bra stund innan X100:an kom till min plats vid långbordet. Bengt G tog en bild på mig när jag fick hålla i ”underverket” några minuter.  Det finns ju massor av tester och recensioner av X100:an på nätet så någon sådan blir det inte här. Här några snaps i stället från eftermiddagen:

Bengan och Leif pratar Leica vs X100.

Staffan ville självklart också framföra sina lite kritiska synpunkter på X100:ans lite bulkiga design.

Affes Leica tycks ha krymt lite i tvätten.

Staffans något märkliga objektivbygge till sin FF-Canon.

Många livliga samtal blev det som vanligt längs långbordet om objektiv, kameror, printar, fotoböcker, gatufotografering, Ipad och lite om vårvädret.

Strax före sex drog jag hem till Vasastan igen. Några andra på T-banan var också på väg hem och den här kvinnan tydligen efter en hård arbetsdag…

…medans andra kollade dagens bildskörd.

/Bernt

Inlagt 2011-04-21 11:55 | Läst 11761 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Måste vara handsvetten i kombination med värmen som fått Leican att krympa ;)
Trevlig fika igår, och kul med påskägget, och Mac é bäst!
-affe
Svar från kreatören 2011-04-21 13:29
Tidigare under mitt digitala yrkesliv som designer, illustratör och grafisk formgivare arbetade jag hela tiden på Mac, 1987 skaffade jag den första (Mac II) och 2001 den senaste (G4). Den knuffar jag fortfarande igång då och då när jag får in jobb. Så där håller jag med dig Mac é bäst!
Bloggen gör jag numera på min PC-laptop,
/Bernt
Fina, kraftfulla bilder. Svarta skinnjackor blir så snygga i svartvitt. Hög klämfaktor har den nya Fujin nu återstår bara att se om den kan prestera något i bildväg och hantering också. Jag följer lanseringen med stort intresse.
Svar från kreatören 2011-04-21 14:27
Hej Torbjörn,
Jag gillar som sagt kraftfulla bilder med lite extra tryck. Fujin verkar lovande tycker jag...men priset är ju inte direkt lovande. Det dubbla jämfört med andra kameror med samma sensorstorlek. Men om dom kommer med en svart version kanske man åndå trillar dit, man får börja samla tomburkar...:o)
FX100 väcker intresse mest för sin läckra design. Tänk vad spännande det blir när det kommer en kamera som väcker lika stort intresse på grund av sin enastående bildkvalitet!